Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

"Στη δουλειά με φύλλο πορείας ή απόλυση" Μητέρα όλων των μαχών η απεργία στο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς



Σαφές μήνυμα  ότι δεν θα κάνει πίσω σε καμία συντεχνία στέλνει η κυβέρνηση με την απόφαση για επίταξη των εργαζομένων του Μετρό. Ήδη, οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ ανασχεδιάζουν τη στρατηγική τους και ετοίμαζαν αναστολή των κινητοποιήσεων σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν στην κυβέρνηση  ενώ  στην κυβέρνηση έχουν ετοιμάσει τα φύλλα πορείας για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ουσιαστικά  το μήνυμα της κυβέρνησης είναι πως  όσοι αρνηθούν να εργαστούν ενώ τους επιδόθηκαν φύλλα πορείας  θα παραπεμφθούν στα δικαστήρια και στη συνέχεια θα απολυθούν εφόσον υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις όπως προβλέπει η νομοθεσία. Πάντως το πεδίο
αντιπαράθεσης αν δεν απομακρυνθούν οι συνδικαλιστές θα είναι το αμαξοστάσιο  αφού η επίταξη αφορά  και τους  χώρους , σταθμούς, οχήματα, συρμούς.
Εξάλλου, μια σειρά από λειτουργίες των μέσων σταθερής εξαρτώνται από πολλά σημεία λειτουργίας  και ως εκ τούτου ακόμα και να προσέλθουν οι εργαζόμενοι αν δεν είναι ελεύθεροι όλοι οι άλλοι χώροι για να κινηθούν με ασφάλεια τα μέσα και οι επιβάτες, δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. "Δε θα κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος , ούτε μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις" είπε ο κ. Σαμαράς δίνοντας καθαρά το στίγμα των προθέσεων του. "Μία εξαίρεση θα φέρει πολλές και θα ξηλωθεί όλο το πουλόβερ" εξηγεί κορυφαίος υπουργός. 
Ουσιαστικά, αυτή η αναμέτρηση και συγκρουσιακή διαπραγμάτευση αποτελεί  τη μητέρα όλων των μαχών για την κυβέρνηση. "Είναι χειρότερα από τις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα, γιατί εκεί αν  δεν υπήρχε συμφωνία τότε μπορούσαμε να βρούμε ένα κονδύλι και να κόψουμε ακόμα. Αν εδώ δεν εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο, τότε όλα θα τιναχθούν στον αέρα και οι θυσίες όλων  των πολιτών θα πέσουν στο κενό", λένε στην κυβέρνηση.
Στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να περάσει το πρόγραμμα που έχει  συμφωνηθεί, στην πράξ , τότε όλες οι κοινωνικές ομάδες θα ξεσηκωθούν και θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα για ολόκληρη την κοινωνία και προφανώς για την οικονομία , το πρόγραμμα που εφαρμόζεται και την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση. 
"Δεν είναι δυνατόν επειδή έχουν ένα διακόπτη ή ένα δημόσιο μέσο στο χέρι τους που εξυπηρετεί  τους πολίτες ορισμένοι συνδικαλιστές να εκβιάζουν και όλοι οι άλλοι πολίτες να ταλαιπωρούνται, να ξοδεύουν από το υστέρημά τους  ενώ έχουν υποστεί ανάλογες  μειώσεις"  λέει κορυφαίος υπουργός. Στην κυβέρνηση πιστεύουν πως οι πολίτες  στηρίζουν τις επιλογές της , λόγω και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί. Θεωρούν ότι το "κρας τεστ" θα βγει τελικά επ' ωφελεία των πολιτών και πολιτικά υπέρ της κυβέρνησης.   
.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου