Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις στις τράπεζες άμεσα

Μπορεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) να μονοπωλεί αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον στο κομμάτι των τραπεζικών αποκρατικοποιήσεων, ωστόσο... δεν είναι η μοναδική περίπτωση με την οποία ασχολούνται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στέλεχος της μιλώντας στη Voria, υπενθύμισε ότι σύντομα ακολουθεί και το project της Proton Bank, η οποία θα πρέπει επίσης να πουληθεί μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε, το deal αυτό θα πρέπει να κλείσει το αργότερο έως το τέλος Μαΐου. Ο λόγος αφορά στο καλό κομμάτι της τράπεζας του ομίλου Λαυρεντιάδη, στην οποία έχει τοποθετηθεί επίτροπος, μετά το ξέσπασμα του γνωστού σκανδάλου.


Ένα μήνα νωρίτερα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των μη συστημικών τραπεζών, αλλιώς θα πρέπει να προχωρήσουν σε έναν νέο κύκλο συγχωνεύσεων και απορροφήσεων από άλλα μεγαλύτερα σχήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, το επίπεδο στο οποίο θα πρέπει να «ανέβουν» θα είναι εκείνο του διαχωρισμού τους σε καλή και κακή τράπεζα, με την τοποθέτηση επιτρόπου. Το συμπέρασμα; Τα χρονικά – και άλλα – περιθώρια, στενεύουν απελπιστικά.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου