Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Τουρκία: «Πλάκωσαν στο ξύλο Γερμανούς στρατιώτες»

styrkey 1Τούρκοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε γερμανικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ που υπήρχαν στο λιμάνι του Iskenderun και εiχαν φτάσει για την εγκατάσταση των πυραύλων Patriot σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο presstv.ir.
Μέλη της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας (TGB), που συνεργάζονται με το Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας , επιτέθηκαν στους στρατιώτες στο κέντρο της πόλης, την Τρίτη και προσπάθησαν να βάλουν σακιά στα κεφάλια τους.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης στο Iskendurun ανέφεραν ότι ο Εισαγγελίας έδωσε εντολή οι 14 ακτιβιστές να συληφθούν πράγμα που έγινε. Επίσης η τουρκική αστυνομία συνέλαβε και άλλα 28
άτομα με την κατηγορία ότι εσκεμμένα προσπάθησαν να προκαλέσουν βλάβη σε ξένα στρατεύματα .
Επίσης την τρίτη, Τούρκοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την ανάπτυξη των πυραύλων του ΝΑΤΟ και την παρουσία των ξένων στρατευμάτων στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, έχουν παρόμοιες διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί μπροστά από το γερμανικό και από τις πρεσβείες των ΗΠΑ. Τα γερμανικά και ολλανδικά στρατεύματα αφίχθηκαν ως μέρος της αποστολής του ΝΑΤΟ, στην Τουρκία τη Δευτέρα. Οι πύραυλοι Patriot θα εγκατασταθούν κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Ήδη οι πρώτες συστοιχίες Patriot έχουν φτάσει στην βάση του Ιντσιρλίκ Air στη νοτιοανατολική Τουρκία. 
(defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου