Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μετά την υπόκλιση το παίζει και... σωτήρας!



Μετά το «προσκύνημα» στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γιόακιμ Φούχτελ, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει τώρα τα εύσημα (!) στην κυβέρνηση, αφού διακρίνει μια μεταστροφή της γερμανικής γνώμης αναφορικά με τον ελληνικό ζήτημα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επανέλαβε ακόμη ότι ανέφερε στον κ. Σόιμπλε το ζήτημα αποπληρωμής από το Βερολίνο του κατοχικού δανείου, επιχειρώντας να δείξει ότι... έσωσε την Ελλάδα!

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για μεμονωμένη «ευαισθητοποίηση». Εκτίμησε δε ότι υπήρχαν διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν και μάλιστα υπογράμμισε ότι «μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε
για την ατζέντα της διαπραγμάτευσης», με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σχολιάζει «αυτό είναι θετικό».

Παράλληλα, προσπάθησε να αντιταχθεί στα πρόσφατα κρούσματα βίας, ενώ «αδειάζοντας» τις συνιστώσες του έκανε λόγο για ανάγκη «ύψωσης ασπίδας προστασίας της Δημοκρατίας». «Γεγονότα όπως τα τελευταία δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης» είπε και επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα μεταφέροντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε εκ νέου την εγκατάλειψη της καταγγελίας του Μνημονίου, καθώς εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο και απαντώντας στο αν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με τη Γερμανία, τόνισε: «Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να κερδίσει πολλά περισσότερα», για να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει τον μονόδρομο του Μνημονίου έχει πολλά να κερδίσει». Τέλος, δήλωσε αντίθετος στην πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει τρεις και όχι τέσσερις κάλπες, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση αίρει το μυστικό της ψηφοφορίας».


Αλ. Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου