Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Χοντρό παιχνίδι» στη Θράκη με τους ιεροδιδασκάλους

«Χοντρό παιχνίδι» στη Θράκη με τους ιμάμηδες
 «Ή τώρα θα πετάξουμε από τα ελληνικά σχολεία της Θράκης τους ιμάμηδες που είναι όργανα της Άγκυρας, που κηρύσσουν στα παιδιά των Ελλήνων μουσουλμάνων στα σχολεία και τα τζαμιά το μίσος κατά της Ελλάδας, ή ποτέ».
Η κάθετη και απόλυτη αυτή κυβερνητική απόφαση εκπορεύεται κατευθείαν από το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου και αποτελεί σαφέστατο μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η Θράκη είναι Ελλάδα και μόνο Έλληνες ιεροδιδάσκαλοι διορισμένοι και αμειβόμενοι από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας μπορούν να
διδάσκουν το Κοράνι στο μάθημα των Θρησκευτικών σε τζαμιά και τα σχολεία της Θράκης.
Τη δουλειά αυτή την κάνουν μέχρι και σήμερα 200 τουρκογενείς ιμάμηδες, διορισμένοι από τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής. Αυτοί οι 200 ιμάμηδες δρουν ανεξέλεγκτα στη Θράκη, αμείβονται από το τουρκικό προξενείο (δηλαδή από την Άγκυρα) και στα μαθήματα που κάνουν για το Κοράνι στα μουσουλμανόπαιδα ελληνικών οικογενειών της Θράκης κυριαρχεί η άποψη ότι η Θράκη είναι τουρκική και δεν ανήκει στην Ελλάδα.
Τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα διοριστούν από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας 240 νέοι ιμάμηδες, για να κάνουν το μάθημα του Κορανίου στα παιδιά της Θράκης και αρχές Σεπτέμβρη θα αρχίσουν θα μαθήματά τους στα σχολεία.
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι δεν θα δεχτεί αυτή την «παράνομη παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στα εσωτερικά των μουσουλμάνων της Θράκης και θα καταγγείλει την Ελλάδα στον ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης».
Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Θράκη είναι ότι οι σημερινοί τουρκόφωνοι ιμάμηδες θα αρνηθούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους σε τζαμιά και δημοτικά σχολεία της Θράκης, όταν εμφανιστούν οι διορισμένοι από το υπουργείο Παιδείας, νέοι ιμάμηδες.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

newsbomb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου