Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ποιους συμφέρει το μπάχαλο με τα στικάκια;



Σ’ ένα απίστευτο κυκεώνα πληροφοριών, πραγματικών ή «στημένων», σε εντυπωσιακές καταγγελίες για στημένα παιχνίδια, σε υπόνοιες για εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών και… χαμένοι στη μετάφραση των «στικακίων» βρισκόμαστε τις τελευταίες ώρες.
Αν κάποιος κάτσει και βάλει τα πράγματα στη θέση τους τελικά δε θα βγάλει άκρη, αντίθετα θα του δημιουργηθούν πολλά ερωτήματα που ίσως δεν έχουν και απαντήσεις. Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εμάς μας προκύπτουν τα εξής θέματα:
- Ο Κ. Βαξεβάνης, ο οποίος επιχειρεί με κάθε τρόπο να βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης προφανώς θεωρώντας ότι είναι ο… Ζορό της δημοσιογραφίας, έχει βάλει φωτιές. Παρουσίασε μια πραγματογνωμοσύνη από δικό του «ειδικό» η οποία έβγαλε το εξής απίστευτο συμπέρασμα: Ότι το δικό του στικάκι, αυτό που δημοσίευσε στο περιοδικό του, έχει μεταγραφεί στις 4 και 5-8-10, πριν δηλαδή να παραδοθεί από τους Γάλλους στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός πήρε από τους Γάλλους το CD τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Ερώτημα: Που το βρήκε ο κ. Βαξεβάνης προτού το δώσουν οι Γάλλοι; Το είχε πάρει και κάποιος άλλος από τη Γαλλία και μετά το «έκοψε» σε κόπιες; Μήπως εμπλέκονται οι μυστικές υπηρεσίες σ’ αυτό; Βεβαίως αυτά ισχύουν αν αληθεύει η πραγματογνωμοσύνη και δεν είναι απλά δημοσιογραφικό πυροτέχνημα.
- Σύμφωνα με πληροφορίες το USB που έδωσε ο Βενιζέλος στις εισαγγελικές αρχές έχει μια περίεργη… παρανόηση. Υπάρχει καταχώριση που δείχνει ότι στις 8-7-11 η δημιουργία του αρχείου ξεκίνησε στις 14:02 και η τελευταία αποθήκευση έγινε στις… 13:33. Είναι δυνατόν να ξεκινά μετά και να ολοκληρώνεται… πριν; Για το λόγο αυτό στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για την ημερομηνία αντιγραφής.
- Υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να εμφανιστούν σύντομα κι άλλα στικάκια. Το λένε και οι εισαγγελείς αλλά και από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε η κατάσταση περιπλέκεται και ο Παπακωνσταντίνου βγαίνει λάδι διότι μπορεί να επικαλεστεί ότι την αλλοίωση, με την αφαίρεση των ονομάτων των εξαδέρφων, μπορεί να την έκανε κάποιος άλλος σε άλλη χρονική στιγμή.
- Είναι τυχαίες οι καταγγελίες την Πέμπτη στη Βουλή από τον Ευ. Βενιζέλο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαξεβάνης έχουν στήσει πολιτική σκευωρία σε βάρος του; Είναι τυχαίο ότι είπε πως πλησίασαν κι άλλους εκδότες και δημοσιογράφους προκειμένου να τους δώσουν στικάκια με τη λίστα Λαγκάρντ; Ποιος το έκανε αυτό; Μήπως εννοεί τον Ι. Διώτη;
- Αν συμβαίνουν όλα αυτά, και υπάρχουν πολλά αντίγραφα μήπως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις εκβιασμού σε βάρος επιχειρηματιών, πολιτικών ή άλλων προσώπων που βρίσκονται στη λίστα; Μήπως έχουν «πέσει πολλά λεφτά» δηλαδή σε κοινούς εκβιαστές προκειμένου να κλείσουν στόματα;
- Αξιοπερίεργο είναι γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη το αλλοιωμένο στικάκι στον Σφακιανάκη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι πληροφορίες λένε ότι διαθέτουν ειδικό λογισμικό που μπορεί να αποκαλύψει τα ίχνη του παραχαράκτη. Επίσης, μπορεί να βρεθεί αν υπήρχαν κι άλλα αρχεία (των εξάδερφων του κ. Παπακωνσταντίνου) που «χάθηκαν» καθώς και ποιοι έκαναν την νόθευση; Γιατί λοιπόν δε δίνουν το στικάκι στους ειδικούς;
- Γιατί κανείς δε σκέφτηκε να πάει και να ψάξει τους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών, και ειδικά αυτούς που χρησιμοποιούσε ο πρώην τσάρος και οι συνεργάτες του;
- Τέλος, τι είναι πάλι αυτό το πυροτέχνημα του Βαξεβάνη ο οποίος υποστηρίζει ότι τη λίστα από τους Γάλλους δεν την πήρε ο πρέσβης Χαλαστάνης αλλά ο κ. Κλης ο οποίος θεωρείται διαχρονικό δεξί χέρι του κ. Σημίτη και του κ. Παπανδρέου. Ας βγει κάποιος να το διαψεύσει επισήμως.
Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας, όμως, πολύ φοβούμαστε ότι κάποιοι πάνε να κρύψουν την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου