Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ρε Τζέφρυ, ήταν κάποτε ένας τύπος που άλλο φοβότανε και από ...αλλού τη βρήκε


Στελέχη των οίκων Grand Thorton, KPMG, PWC που ανέλαβαν επίτροποι στις τράπεζες, συνεπικουρούμενα και από ανθρώπους της Ernst & Young...
αλλά και της Delloite & Touche, τις τελευταίες εβδομάδες, κάτω από ένα καθεστώς απόλυτης διακριτικότητας, ερευνούν τα «βιβλία» του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Ιπποκράτους.

Ας σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έφτασε σε σημείο να απειλείται με έξωση, να αφήνει τους υπαλλήλους του απλήρωτους επί μήνες, να οφείλει στις τράπεζες χρέη από δάνεια 125 εκατομμυρίων ευρώ και να χρωστάει άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες.

Οι διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες θα διενεργήσουν οικονομικούς ελέγχους σε βάθος πενταετίας με εντολή να εντοπίσουν τα αίτια του οικονομικού εκτροχιασμού αλλά και να προβούν σε καταγραφή των δαπανών που έβγαλαν εκτός τους προϋπολογισμούς του κόμματος.

Το έργο του οικονομικού ελέγχου ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Εrnst&Young, Grant Thorton, PWC Office Location in Greece, KPMG και Delloitte, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά από τον περασμένο χρόνο με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη. 


Οι πέντε εταιρείες αποφάσισαν να αναλάβουν μαζί το έργο του ελέγχου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί τους, «πρώτη φορά κόμμα μάς αναθέτει ανάλογη εργασία».
Η έρευνα επί των οικονομικών θα έχει ως αφετηρία το 2007 αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα στοιχεία και τα οικονομικά βιβλία που διατηρούνταν στο ΠΑΣΟΚ και στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη πολτοποιήθηκαν μετά τη μετακόμιση του κόμματος στην Ιπποκράτους. 

Το έργο των οίκων αξιολόγησης δεν θα σταματήσει στη διερεύνηση των αιτίων της οικονομικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. Οι εταιρείες θα αναλάβουν να καταθέσουν και την πρότασή τους για το πώς η Ιπποκράτους θα μπορέσει να διαχειριστεί την οικονομική κρίση.


 

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου