Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΣΔΕΠ: Να συζητηθούν στη Βουλή τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια

Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό πανεπιστήμιο, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), με επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Νικ. Σταυρακάκης, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γεώργιο Καλαντζή.
Η ΠΟΣΔΕΠ σημειώνει την ανησυχία και την αγανάκτησή της «για τα επεισόδια βίας κατά καθηγητών Πανεπιστημίων και τις ανεξέλεγκτες καταστροφές της περιουσίας των Ιδρυμάτων, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα περιστατικά στο Μετσόβιο
Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Την απόφαση για σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σε ειδική συνεδρίασή της, έλαβε η ΠΟΣΔΕΠ στην τελευταία της συνεδρίαση, στις 21 Δεκεμβρίου, με τη συμφωνία των παρόντων στη συγκεκριμένη συνεδρίαση μελών. Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές, θα ενημερωθεί η Βουλή για τα φαινόμενα βίας, αλλά συγχρόνως θα εξεταστούν και μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Όπως σημειώνει η ΠΟΣΔΕΠ «σε αυτήν τη Συνεδρίαση προτείνουμε να κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και να πάρουν θέση επί του θέματος -μεταξύ των άλλων και πέραν της ΠΟΣΔΕΠ- η Ομοσπονδία Καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ), η Σύνοδος των Πρυτάνεων και η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ καθώς και οι εκπρόσωποι των νεολαιών των κομμάτων του Κοινοβουλίου», σημειώνει η ΠΟΣΔΕΠ.
Καταλήγοντας, οι καθηγητές πανεπιστημίου τονίζουν προς τον πρόεδρο της Επιτροπής: «Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας αυτό και θα συγκαλέσετε σε εύλογο χρόνο την ειδική συνεδρίαση, που σας προτείνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου