Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Άγχος...υπό έλεγχο Διώξτε το στρες με απλές κινήσεις


Άγχος...υπό έλεγχο

Μάθετε πώς μπορείτε - με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας - να απαλλαγείτε από το άγχος. 
- Συζητήστε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο για αυτό που σας αγχώνει. Η συζήτηση με τους "δικούς" σας ανθρώπους θα σας ανακουφίσει από το άγχος και θα λειτουργήσει εκτονωτικά. 
-Φροντίστε να αναπνέετε σωστά από την μύτη και όχι από το στόμα. 
-Ασχοληθείτε με το πλέξιμο, το οποίο σύμφωνα με αμερικανικές και βρετανικές μελέτες λειτουργεί αγχολυτικά. Το πλέξιμο απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση, γεγονός που σας απαλλάσσει από τις πιεστικές σκέψεις, το άγχος και την ένταση. 
- Πάρτε ένα κατοικίδιο το οποίο θα σας απαλλάξει από το περιττό άγχος. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα κατοικίδια ζώα δρουν χαλαρωτικά και σας βοηθούν μα ξεφύγετε από τις δυσάρεστες
έννοιες της καθημερινότητας.
- Ασχοληθείτε με τον κήπο και την κηπουρική. Θα σας φτιάξει την διάθεση και θα αποσπάσει το μυαλό σας από τις καθημερινές έγνοιες. 
-Κάντε πιέσει με τα χέρια σε λαστιχένια μπαλάκια, που είναι γνωστά ως "αντι-στρες μπαλάκια" . Βοηθούν στο να συγκεντρωθείτε σε μία κίνηση που κάνει το σώμα.
- Διαβάστε ένα βιβλίο. Η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να λειτουργήσει ηρεμιστικά, καθώς επιβάλλει στο μυαλό να εστιάσει την προσοχή του σε ένα ευχάριστο κείμενο και να απομακρυνθεί από τις στρεσογόνες σκέψεις. 
- Πηγαίνετε σινεμά ή δείτε σε DVD μια κωμωδία. Το γέλιο μειώνει τις ορμόνες του στρες (αδρεναλίνη, κορτιζόλη) και απελευθερώνει τις ορμόνες της ευτυχίας (ενδορφίνες). 
-Γυμναστείτε. Η σωματική άσκηση οποιασδήποτε μορφής ελαττώνει αποδεδειγμένα το στρες. 
-Κρατήστε ημερολόγιο, καθώς η περιγραφή των στρεσογόνων γεγονότων της ημέρας συμβάλλει στην αποφόρτιση και στον καλύτερο χειρισμό στρεσογόνων καταστάσεων. 
- Ξυπνήστε νωρίς το πρωί, καθώς το πρωινό ξύπνημα είναι αναζωογονητικό και σας βοηθά όχι μόνο να οργανώσετε καλύτερα τις καθημερινές σας δραστηριότητες αλλά να είστε και πιο αποτελεσματικοί. 
-Ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό. Προσφέροντας στον συνάνθρωπο μπορείτε να μειώσετε το άγχος που αισθάνεστε. 
- Οργανώστε τον χρόνο σας. Με την καλή οργάνωση των προσωπικών και επαγγελματικών σας υποχρεώσεων, θα μειώσετε το καθημερινό άγχος. 
- Προσέξτε τη διατροφή σας. Συμβουλευτείτε ένα ειδικό και επιλέξτε τροφές που λειτουργούν αγχολυτικά και αποφύγετε τροφές όπως ο καφές και τα λιπαρά που εντείνουν το άγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου