Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Σαμαρά με εκπροσώπους του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου

Οι εκπρόσωποι του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline - TAP) καλωσόρισαν τη στήριξη που εξέφρασε εκ νέου η ελληνική κυβέρνηση για τον αγωγό ως έργο μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και την ενεργειακή στρατηγική της Ευρώπης, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους των διεθνών μετόχων και της διοίκησης του TAP, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Κατάρ.
"Καλωσορίζουμε τη συνεχιζόμενη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ενισχύει τις πιθανότητες επιτυχίας της ελληνικής διαδρομής, όσο πλησιάζει η ημερομηνία της απόφασης για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε
ιδιαίτερα τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ανεκτίμητη στήριξη που μας έχει προσφέρει", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του TAP Kjetill Tungland.
Μιλώντας εκ μέρους των μετόχων του TAP, o Markus Brokhof της Axpo Trading εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του TAP στο πλαίσιο ενός έργου που θα συμβάλει στην εισροή Ξένων Άμεσων Επενδύσεων, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα προσφέρει ανεκτίμητα οικονομικά πλεονεκτήματα στη χώρα.
Ο Rikard Scoufias, διευθυντής του TAP για την Ελλάδα, υποστήριξε πως η σημερινή συνάντηση αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της θετικής συνεργασίας μεταξύ του TAP και της ελληνικής κυβέρνησης. "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ως διεθνείς επενδυτές στην Ελλάδα, μπορούμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας", πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου