Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Αγωνιστική διάθεση από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Αγωνιστική διάθεση από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται δάσκαλοι και καθηγητές, προκειμένου να ανατρέψουν, όπως αναφέρουν, την πολιτική λιτότητας και περικοπών που εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς και διαλύει το δημόσιο σχολείο. 
Το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), με εισήγησή του προς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκφράζει την αντίθεσή του στις πολιτικές του μνημονίου και δηλώνει την πρόθεσή του να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού της κοινής δράσης των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων για
την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Δηλώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε συναντήσεις με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό αγώνα διαρκείας, με αφετηρία μεγάλη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα τέλη Φεβρουαρίου. Γι' αυτό καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, από 21 μέχρι και 31 Ιανουαρίου.
Η ΟΛΜΕ, από την πλευρά της, αφού διαπίστωσε αδιέξοδο στη συνάντηση της με τον υφυπουργό Παιδείας, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, τόνισε πως η αγωνιστική απάντηση των καθηγητών είναι δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου