Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Μπάχαλο να’ ναι κι ότι να ‘ναι… η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ



Αφού το «πραξικόπημα» της κυβέρνησης στις συγκοινωνίες, δε βγήκε στον ΣΥΡΙΖΑ, που περίμενε λαϊκό ξεσηκωμό, τώρα ρίχνει αλλού τα δίχτυα του προκειμένου να κάνει την Ελλάδα μπάχαλο. Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε για τις επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, ουσιαστικά καλεί τους αγρότες να βγουν στους δρόμους, να κλείσουν τις εθνικές, να διαλύσουν την οικονομία προκειμένου να… την βγει στην κυβέρνηση.
Μπάχαλο να’ ναι κι ότι να ‘ναι. Αρκεί ο Τσίπρας, αφού ξεπεράσει το τζετ λαγκ από το υπερατλαντικό ταξίδι του, να μπορεί να βγει και να το παίξει… Μαρίνος Αντύπας.
Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού επικροτεί οτιδήποτε ανατρεπτικό, επαναστατικό και αντικυβερνητικό. Στο εξωτερικό δε βγάζει μιλιά. Λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών. Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε το
αγροτικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά, με συμπαράταξη με το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων αυτοαπασχολουμένων, να σταματήσει την καταστροφή και να ανοίξει το δρόμο ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και της ανόρθωσης  της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών” τονίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία “ο πανελλαδικός αγροτικός ξεσηκωμός θα δώσει τώρα την απάντηση στον πρωθυπουργό και την τρικομματική μνημονιακή του κυβέρνηση, που πανικόβλητοι καταφεύγουν ακόμα μια φορά στην γνωστή τακτική τους απέναντι σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση, την συκοφάντηση, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την καταστολή”.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι καρμπόν. Απλά αλλάζει ο κλάδος. Αντί για… αγροτικό κίνημα βάζει συγκοινωνιακό κίνημα.
Αντί για ανόρθωση της υπαίθρου βάζει ανόρθωση των… νοσοκόμων και ούτε κάθε εξής.
Έτσι θα πάμε από εδώ και στο εξής και να το δείτε. Κάθε φορά που θα γίνεται κίνηση για απεργία ο ΣΥΡΙΖΑ θα την υιοθετεί, θα την καλύπτει και θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να υπάρξει διάλυση των πάντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου