Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Για τα έργα αναβάθμισης εγκρίθηκε Προγραμματική Σύμβαση Δήμου και Παιδόπολης

Για τα έργα αναβάθμισης εγκρίθηκε Προγραμματική Σύμβαση Δήμου και Παιδόπολης
Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καβάλας και Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Καβάλας (Πρώην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος Καβάλας) για την πράξη «Αναβάθμιση χώρων φιλοξενίας, εξωτερικών χώρων ψυχαγωγίας και προμήθεια εξοπλισμού στην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος Καβάλας» συζήτησε το απόγευμα της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας κι εγκρίθηκε ομοφώνως. Το θέμα εξετάσθηκε ως έκτακτο στη συνεδρίαση λόγω πιεστικών ημερομηνιών.
Ο Θόδωρος Καλλιοντζής συνεχάρη τη διοίκηση της Παιδόπολης, που παρέδωσε στον δήμο έναν σχεδόν έτοιμο φάκελο προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Υπέρβαση στις πάγιες θέσεις της ΑΚΕΠ αναφορικά με τη μη ψήφιση έργων αποφάσισε ο Στάθης Εριφυλλίδης, δίνοντας την έγκρισή του για
την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Εξάλλου, επί των ημερών του στη δημαρχία είχαν δοθεί κάποιες δεσμεύσεις που δεν στάθηκε εφικτό να υλοποιηθούν, όταν δημοτικός παιδικός σταθμός είχε στεγαστεί στις εγκαταστάσεις. Βελτιώσεις στο κτίριο του παιδικού σταθμού ζήτησε να γίνουν ο κ. Εριφυλλίδης αλλά και έργα πρασίνου αφού ο χώρος χρήζει συντηρήσεως. Σύμφωνος στάθηκε και ο Άρης Βέρρος.
Η πρόεδρος της πρώην Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου που παρέστησε στη συνεδρίαση, αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση των εγκαταστάσεων. Δωρεάν συνέταξαν μελέτες δύο καβαλιώτες μηχανικοί και η διοίκηση του δήμου συμφώνησε στην ένταξη και υλοποίηση του έργου. Η κ. Φιλιππίδου προέβλεψε ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων θα αυξηθεί εξαιτίας των δυσχερών οικονομικών συνθηκών γι’ αυτό κι εξέφρασε την ευαρέσκειά της για τη δρομολόγηση των βελτιωτικών εργασιών, που θα βοηθήσουν στη μέγιστη ετοιμότητα.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης της Πράξης «Αναβάθμιση χώρων φιλοξενίας και εξωτερικών χώρων ψυχαγωγίας και προμήθεια εξοπλισμού στην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος Καβάλας» από τον Κύριο του Έργου «Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας (Πρώην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος Καβάλας)» στο Φορέα Υλοποίησης (Δήμος Καβάλας).
Η πράξη θα αφορά σε μία σειρά από κτηριακές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο της σε συνδυασμό με την προμήθεια εξοπλισμού. Οι εργασίες θα γίνουν σε τέσσερα (4) κτίρια φιλοξενίας, στο χώρο του κτιρίου διοίκησης, στο χώρο πολλαπλών χρήσεων και στον περιβάλλοντα χώρο δραστηριότητας του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Καβάλας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου και για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης ο Κύριος του Έργου αναθέτει στο Φορέα Υλοποίησης να λειτουργήσει ως δικαιούχος του Έργου έναντι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και να εκτελέσει τις παρακάτω ενέργειες (ενδεικτικά):
• Ωρίμανση του Έργου (έλεγχος πληρότητας, θεώρηση ή σύνταξη μελετών και λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων).
• Οργάνωση και σχεδιασμό υλοποίησης.
• Σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου Προτεινόμενης Πράξης για την ένταξη της στο ΕΠ.
• Σύνταξη ή/και Επικαιροποίηση διακηρύξεων.
• Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου σύμφωνα με τη νομοθεσία Δημοσίων Συμβάσεων.
• Υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
• Σύνταξη και υποβολή τεχνικών δελτίων υποέργων.
• Διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης του Έργου.
• Παρακολούθηση χρηματορροών και εκτέλεση πληρωμών σε βάρος του προϋπολογισμού του Έργου.
• Παραλαβή του Έργου στο σύνολό του (στις περιπτώσεις τεχνικών έργων έως και την οριστική παραλαβή).
• Παράδοση του Έργου σε πλήρη λειτουργία στον Κύριο του Έργου με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση.
Ο Φορέας Υλοποίησης, στις περιπτώσεις δημοσίων συμβάσεων τεχνικών έργων και μελετών, δια των αρμοδίων οργάνων και του προσωπικού του, ασκεί όλα τα καθήκοντα της Προϊσταμένης Αρχής και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, όπως αυτά προβλέπονται στη νομοθεσία περί Δημοσίων Έργων. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.460.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου