Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Δώδεκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν σήμερα σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σε όλο το Ιράκ, έγινε γνωστό από τοπικές πηγές.
Οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν κυρίως στις επαρχίες Κιρκούκ και Ντιγιάλα, βορείως της Βαγδάτης, καθώς και σ' αυτή της Βαβυλώνας, νοτιότερα, και είχαν στόχο αξιωματούχους, τις δυνάμεις ασφαλείας και την κοινότητα των σιιτών.
Στην πιο φονική επίθεση, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν σε τρία σπίτια στην πόλη Μουσάγεμπ, νοτίως της
Βαγδάτης, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο της αστυνομίας και ένα γιατρό. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν.
Τα θύματα έγιναν στόχοι κατά τα φαινόμενα επειδή ανήκαν στη σιιτική κοινότητα, έκαναν γνωστό οι πηγές αυτές.
Καμιά οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Όμως οι σουνίτες εξεγερμένοι, όπως αυτοί του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ (ISI), που αποτελούν ένα κλάδο της Αλ Κάιντα στη χώρα, επιτίθενται τακτικά στους σιίτες κατά τους εορτασμούς αυτής της κοινότητας, όπως οι τελετές του Αρμπάιν που πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες.
Στην πόλη του Κιρκούκ, όπου ζουν πολλές εθνότητες, στο βόρειο τμήμα της χώρας, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν σοβαρά από έκρηξη βόμβας.
Στη Χίλα, τη μεγαλύτερη πόλης της επαρχίας της Βαβυλώνας, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από τα γραφεία του επαρχιακού συμβουλίου.
Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου