Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ρωγμή στον ΣΥΡΙΖΑ

Απρόβλεπτες διαστάσεις για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να λαμβάνει η διαφωνία βασικών συνιστωσών και πολιτικών ρευμάτων αναφορικά με την πρόσφατη "ρεαλιστική στροφή" που επιχειρείται από την ηγεσία του.
Ήδη, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα Πολιτική Γραμματεία, υπό τον φόβο της πιθανότατης εκδήλωσης των διαφωνιών ή και χάσματος, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του
 «Ρεύματος» του Λαφαζάνη, αλλά και άλλων συνιστωσών.
Οι διαφωνούντες απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσονται υπέρ της απόλυτης «ριζοσπαστικοποίησης» του σχηματισμού και εναντίον της «ρεαλιστικής του στροφής», εξέφραζαν την διαφωνία τους για τα πρόσφατα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα σε Γερμανία και ΗΠΑ και είχαν εκφράσει την πρόθεση να «τεθούν τα πάντα προς συζήτηση».
Στο παρασκήνιο υπάρχουν πολλές διαβουλεύσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι διαρρέονται από τους «αντιφρονούντες» οι προβληματισμοί τους, επειδή «ο Τσίπρας κάνει ότι ο Σαμαράς». Δηλαδή, «άλλο μείγμα, επαναδιαπραγμάτευση» κλπ.
Επιπλέον, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει να εκφράζεται όλο και πιο υψηλόφωνα το ενδεχόμενο μετάθεσης του ιδρυτικού συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για την άνοιξη.
Πάντως, η σημερινή Πολιτική Γραμματεία που αναβλήθηκε, εθεωρείτο προπομπός όσων αναμένεται να συζητηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η ο οποία πλέον είναι και αυτή στον «αέρα».
Η «ρωγμή» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και η «ρεαλιστική στροφή» του σχηματισμού είναι απλώς η αιτία για να ακουστούν οι «τριγμοί».
Προϋπήρχε η διαφωνία ή οι διαφορετικές απόψεις για τα ζητήματα του ευρώ, της ευρωζώνης, της οικονομίας, ακόμη και για ζητήματα ακραίου πολιτικού λόγου.
 grpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου