Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Άλλαξε αρχηγό το φιλοτουρκικό κόμμα Βουλγαρίας

Ahmet Dogan-2-NAI
Μετά την απόπειρα φόνου
Ο αποχωρών και παρ’ ολίγον θύμα, ήταν εναντίον του Ερντογάν
Εχθές το μεσημέρι, μετά την δραματική απόπειρα, εναντίον του προέδρου του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθερίας της Βουλγαρίας, Αχμέτ Ντογκάν, νέος ηγέτης του κόμματος αναδείχθηκε το απόγευμα, με την επανάληψη των εργασιών του Συνεδρίου, ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος Λουτφί Μεστάν.
Η υποψηφιότητά του έγινε, ουσιαστικά, δεκτή «δια βοής» από τους συνέδρους, οι οποίοι καταχειροκρότησαν για πολύ ώρα, τόσο τον αποχωρούντα όσο και τον, κατά 99%, νεοεκλεγέντα πρόεδρο, αφού προηγήθηκε συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών».
Ο Αχμέτ Ντογάν τον χαρακτήρισε, ως πολιτικό με ευρύτητα σκέψεως και με καλό όνομα στην
Ευρώπη, και με μεγάλο κύρος ανάμεσα στους οπαδούς του ΚΔΕ.Μείζον θέμα της απογευματινής συνεδρίασης έγινε, φυσικά, η συνέχιση της ομιλίας του κ.Ντογκάν, την οποία δεν ανέγνωσε ο ίδιος, αλλά το στέλεχος της ηγεσίας του Φιλίς Χιουσμένοβα, από το ίδιο σημείο, στο οποίο διακόπηκε, εξ αιτίας της επίθεσης του ένοπλου, Οκτάι Ενιμεχμέτοφ.
Οι έμμεσες πλην σαφείς «αιχμές» εναντίον του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι πολιτικές σχέσεις του οποίου με τον κ. Αχμέτ Ντογκάν είναι αρκετά τεταμένες, και τα ανοίγματα προς τους Ευρωπαίους εταίρους, υπήρξαν τα υπόλοιπα σημαντικότερα σημεία του απερχόμενου προέδρου του ΚΕΔ ο οποίος παρά την θριαμβευτική ... αποχώρηση του, θα παραμείνει «ισχυρός άνδρας» και θα κινεί όλα τα νήματα ως ιδιόμορφη «γκρίζα εξοχότης ».
Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο δράστης είναι ο 25 ετών Οκτάι Ενιμεχμέντοφ, από το Μπουργκάς, γνωστός στην αστυνομία για χουλιγκανισμό, σωματικές βλάβες και κλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου