Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Τα απειλητικά μηνύματα για Παπανδρέου!



Σταθερός στα απειλητικά «μηνύματα» που στέλνει τις τελευταίες ημέρες προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν θα διστάσει να προβεί σε αποκαλύψεις για το άγνωστο παρασκήνιο, υπό το οποίο η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ, παραμένει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος γυρίζει αύριο στην Αθήνα από την Ολλανδία.

Με τη φράση «δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός» αντέδρασε (επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας») ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Παπανδρέου και μοιραίος άνθρωπος για την ελληνική κοινωνία, την οποία οδήγησε στη φτωχοποίηση, μόλις έγινε γνωστό ότι τα τρία κόμματα της κυβέρνησης αποφάσισαν την παραπομπή του σε Προανακριτική Επιτροπή.

«Η πρόταση παραπομπής μου σε Προανακριτική Επιτροπή βρίθει ανακριβειών και με θεωρεί εκ
προοιμίου ένοχο για αλλοίωση από εμένα ηλεκτρονικών αρχείων που άλλοι είχαν στην κατοχή τους τους τελευταίους 18 μήνες» αναφέρει ακόμη στη δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Πρόκειται για μια καταφανή προσπάθεια να κατασκευαστούν ένοχοι» αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου και τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το αδίκημα, το οποίο θίγει κατεξοχήν τον ίδιο, καθώς, όπως αναφέρει, πρόκειται για μια αλλοίωση που δεν είχε κανένα κίνητρο να κάνει.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι την πρόταση για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου δεν υπογράφουν από το ΠΑΣΟΚ οι Γ. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλος, και Απ. Κακλαμάνης επικαλούμενοι τη θεσμική ιδιότητά τους! Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η εξέλιξη αυτή σε ό,τι αφορά τον Γ. Παπανδρέου συνδέεται με την απαίτηση του κ. Παπακωνσταντίνου να τον στηρίξει ο πρώην πρωθυπουργός. Ωστόσο, όπως έγραψε και η «κυριακάτικη δημοκρατία», τα περιθώρια πιθανής στήριξης του κ. Παπακωνσταντίνου από τον κ. Παπανδρέου είναι περιορισμένα και γι' αυτό βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Στο πλαίσιο αυτό υποχρεώθηκε να ταχθεί υπέρ της «πλήρους διερεύνησης» της υπόθεσης, αλλά είναι προφανές ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να τελειώνει με τον πρώην υπουργό Οικονομικών και άνθρωπο του κ. Παπανδρέου. Γι' αυτό σε κάθε ευκαιρία τον «αδειάζει» επισημαίνοντας ότι «αν ευθύς εξαρχής το CD πήγαινε κατευθείαν στο ΣΔΟΕ, θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η θλιβερή ιστορία».

Την ίδια στιγμή, πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα αν τα χρήματα που υπάρχουν στους λογαριασμούς έχουν φορολογηθεί στη χώρα μας.


Μακάριος Β. Λαζαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου