Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Γκάφα Βενιζέλου για τα απόρρητα



Αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά τη δική του απολογία, κατηγορώντας τον ότι αυτός έδωσε τη «λίστα Λαγκάρντ» σε δημοσιογράφους, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «ξεφουσκώσατε», «την πατήσατε», «είστε σκευωροί», «δεν έχετε τι να πείτε». Δεν έλειψε βέβαια και η γκάφα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παραδέχεται ότι έχει κρατήσει στο αρχείο του αντίγραφα των αμυντικών συστημάτων της χώρας.

«Η στρατηγική της εφόδου για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας επανέρχεται μετά τις εκλογές με ρεσάλτο, αλλά ξαναχάνει. Δεν έμεινε τίποτε άλλο τώρα, αλλά το ρεσάλτο, που για να πετύχει πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και
της εθνικής στρατηγικής. Και για να πέσει το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να χτυπηθεί ο πρόεδρός του» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Η παθητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν αντέδρασε ούτε όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον αποκάλεσε «κομματικό παρακράτος» και «γκεμπελικό δίκτυο συκοφαντικών διαρροών» έδωσε το έναυσμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο να εξαπολύσει σφοδρή προσωπική επίθεση και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε σαφή υπονοούμενα ότι ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα κ. Παππάς οργάνωσε το σχέδιο εναντίον του, υποστηρίζοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι αυτός έλεγε σε δημοσιογράφους ότι η οικογένεια Βενιζέλου βρίσκεται στη λίστα, αλλά και ότι αυτός έδωσε το στικ στους δημοσιογράφους. Και πάλι όμως ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε καμία απάντηση.

Εδωσε έτσι την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τον κατηγορήσει για αμηχανία και αντιφάσεις, λέγοντας: «Εκτεθήκατε από τις αποκαλύψεις και δεν έχετε να πείτε τίποτα. Θα περίμενα να έχετε αποσύρει ήδη την πρόταση εναντίον μου. Αντί γι' αυτό, κρυφτήκατε πίσω από την ιστορία με τις κάλπες. Αδειαστήκατε τελείως. Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά να την κάνετε μοχλό μιας πολιτικής σκευωρίας» είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά επίθεση στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, λέγοντας ότι είπε ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ άλλες φορές κάλυψε και άλλες όχι τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Κι αυτό γιατί αφενός τον κατηγόρησε ότι έχασε το αρχικό cd, αλλά από την άλλη είπε ότι καλά έκανε και δεν τον ενημέρωσε για την ύπαρξη της λίστας.
dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου