Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Νομό Τρικάλων

 Μια ακόμη σημαντική δωρεά για την Παιδεία πραγματοποιεί δυναμική επανεμφάνιση στο Νομό Τρικάλων το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η δωρεά αφορά το Δημοτικό Σχολείο Μεγάρχης και το Γυμνάσιο Πρίνους και έγκειται στον εξοπλισμό δύο αιθουσών με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα των νέων τεχνολογιών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδραστικοί πίνακες κλπ).
Ειδικότερα, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέλαβε το κόστος εγκατάστασης 22 ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δέκα στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρχης και δώδεκα στο Γυμνάσιο Πρίνους. Τριών διαδραστικών πινάκων στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρχης και δύο στο Γυμνάσιο Πρίνος. Δύο έγχρωμων φωτοτυπικών μηχανημάτων με φάξ και τηλέφωνο από ένα σε κάθε Σχολείο.
Η νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου στο Νομό Τρικάλων υλοποιήθηκε μέσω του Μεγαρχιώτη Στρατηγού ε.α. κ. Νίκου Παπαγεωργίου ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μεγάρχης για την αναβάθμιση των υποδομών του προκειμένου οι μαθητές να εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο. Σε συνεργασία τόσο με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μεγάρχης όσο και με τον διευθυντή του Γυμνασίου Πρίνους, εστάλη το σχετικό αίτημα στο Ίδρυμα Νιάρχου το οποίο ανταποκρίθηκε αναλαμβάνοντας την εγκατάσταση του εξοπλισμού στα δύο σχολεία.
Ο εξοπλισμός έχει ήδη παραδοθεί στα σχολεία οπότε αναμένεται και η εγκατάστασή του στις ειδικές αίθουσες που θα τον φιλοξενήσουν. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, εντός του επόμενου δεκαημέρου, αναμένεται η έλευση του συνεργείου της εταιρείας που ανέλαβε την προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού προκειμένου να τον εγκαταστήσει.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου σηματοδοτεί τη δυναμική επανεμφάνισή του στο Νομό μιας και έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα πάνω από δέκα προσφορές σε ιδρύματα με στόχευση, κυρίως την ενίσχυση των υποδομών Υγείας και Παιδείας.
Λάζαρος Μάμαλης
e-erevna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου