Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ξάνθη: Μετέωρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εργατικών κατοικιών!



Ξάνθη: Μετέωρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εργατικών κατοικιών!
Άλυτο παραμένει το πρόβλημα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες στους οικισμούς των εργατικών κατοικιών Ξάνθης, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς να παραμένει μετέωρο, να μην έχει ξεκαθαριστεί το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι δικαιούχοι για την απόκτηση των κατοικιών ενώ παράλληλα παρά τις κινητοποιήσεις δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση της κυβέρνησης.
«Διεκδικήσαμε τη μείωση του συνολικού ποσού που μας ζητούσαν να πληρώσουμε για τις εργατικές κατοικίες» σημειώνει ο εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Καλλικράτης Αλεξιάδης, εξηγώντας πως το «το πρόβλημα το μεγάλο σήμερα είναι ότι δεν έχουμε συνομιλητή, μιας και έχει καταργηθεί ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας».
Μετά την κινητοποίηση των 217 οικογενειών οι οποίοι ζητούσαν τη μείωση του αντιτίμου που τους
ζητήθηκε για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας των εργατικών κατοικιών υπήρξε μόνο μια επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο απευθυνόμενο προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν αναφέρει πως εξετάζεται ως λύση η αύξηση του αριθμού των δόσεων αποπληρωμής της οφειλής, ώστε να μειωθεί το ποσό των δόσης, ωστόσο ξεκαθαρίζεται πως δεν τίθεται θέμα μείωσης του συνολικού αντιτίμου.

«Το πιο πιθανό είναι να περάσουμε σε ένα καθεστώς 360 δόσεων» σημειώνει ο κος Αλεξιάδης, για να συμπληρώσει πως «έχουν αλλάξει τα δεδομένα από τότε που είχαμε δικαιωθεί αυτά τα σπίτια, δεν μπορούν πλέον οι συνάδελφοι να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, έχουν αλλάξει οι μισθοί τους. Εμείς δεν ζητάμε να μας χαρίσουν τα σπίτια αλλά να προσαρμοστεί το ποσό στις σημερινές συνθήκες».

Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτό παραμένει μετέωρο μέχρι και σήμερα, καθώς οι κάτοικοι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας αλλά τους έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα διαμονής. «Δεν έχουμε προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά. Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να συσσωρεύονται οι δόσεις και οι οφειλές μας. Θα έπρεπε να δοθεί μια λύση, κακή ή καλή, να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση να μας καλέσουν και όποιοι συμφωνούν να υπογράψουν, οι άλλοι να βρουν μια άλλη λύση» επισημαίνει ο κος Αλεξιάδης ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει το κράτος το δικαίωμα είσπραξης των οφειλών σε κάποιον ιδιωτικό φορέα, ως μετέπειτα εξέλιξη του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου