Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σύριζα σε παραλήρημα μίσους: "Τις βόμβες τις βάζει η ...ακροδεξιά"



Πανικόβλητος ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους, από την ενόχληση ολόκληρης της κοινωνίας για το αγκάλιασμα κάθε ακροαριστερού φασίστα, εξέδωσε ανακοίνωση, που εκτός από την συνήθη εμφυλιοπολεμική, γεμάτη μίσος για...
τους άλλους ρητορεία, αυτή τη φορά έχει και χιούμορ, αφού αποδίδει την επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου, έργο ..."ακροδεξιάς". 

Καλά που δεν είπαν ότι τις μολότωφ έριξε ο Σαμαράς κουκουλοφόρος....

Η χρήση της αγαπημένης φράσης του ΣΥΡΙΖΑ ("ακροδεξιά"), όταν η κουβέντα στρέφεται στη συνιστώσα του μίσους, με τις άπειρες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε αυτή την περίπτωση -όπου οι δράστες άφησαν τα συνηθισμένα ίχνη του ακροαριστερού τους μίσους- προκαλεί γέλιο.
 
 Είναι ώρα να κόψει ο ικανότατος Τσίπρας κάθε δεσμό με τους ακροαριστερούς φασίστες που κυριάρχησαν στο κόμμα του κι από δημοκρατικό αριστερό πλουραλιστικό κόμμα, το μετέτρεψαν σε ακροαριστερή φασιστική φράξια. 

Να πεί στους σαχλαμάρες που γράφουν τις ανακοινώσεις, να κόψουν το ύφος που προδίδει μίσος. Ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα του μίσους που είναι σήμερα, πρέπει να γίνει το κόμμα της ελπίδας για τον λαό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της.

Είναι απολύτως σαφές ότι αν στοχεύουν κάπου, αυτές οι ενέργειες είναι στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά επίδικα, αλλά και στην εμπέδωση ενός κλίματος φόβου, που προσιδιάζει σε πρακτικές ακροδεξιάς και παρακρατικής τρομοκρατίας.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και η Νέα δημοκρατία σπεύδουν να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη πολιτική επιλογή για την ίδια την δημοκρατία, που εμπνευστές της είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και οι ακροδεξιοί σύμβουλοί του. Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία της ΝΔ εγκαταλείποντας τα χαρακτηριστικά της Καραμανλικής μεταπολιτευτικής δεξιάς, αισθάνεται και συμπεριφέρεται ως συγγενής δύναμη της Χρυσής Αυγής.

Αλήθεια αυτό το ρόλο επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, του κομπάρσου στην ακροδεξιά κατρακύλα της σημερινής κυβέρνησης;

Τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτή την ανόητη αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία.

Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία."

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων, δήλωσε:

Αντί να αναγνωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει με τις ρητορείες περί «καλής» και «κατανοητής» πολιτικής βίας, τις απειλές λυντσαρίσματος αντιπάλων και τις θεωρίες για … μολότοφ ανακύκλωσης και λοστάρια οικιακής χρήσης, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα.

Ας κρίνουν οι πολίτες.

http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου