Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Οι ινστρούχτορες της Αυγής κρύβουν απ' τα πρόβατα τη συνάντηση Τσίπρα-ΔΝΤ...

Μούγγα στη στρούγγα για να μην προβληματστούν τα πρόβατα, για τη συνάντηση Τσίπρα με το ΔΝΤ (με τον υποδιευθυντή αν δεν κάνω λάθος)... αντίθετα διθύραμβοι για το Ινστιτούτο Λέβυ που είναι σύμβουλος της ακμάζουσας Αργεντινής. Δείτε πως παραπλανούν τα πρόβατα:
O ΣΥΡΙΖΑ (καβάλα στο καλάμι) στις ΗΠΑ: Then we take Manhattan... first we take Berlin*


“Είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση, είμαστε το 27% του ελληνικού λαού με δυναμική εξουσίας και ο διεθνής παράγοντας ενδιαφέρεται για τη γνώμη μας” εξηγούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας τη λογική και των άλλων πρόσφατων επισκέψεων του Αλ. Τσίπρα σε Νότια Αμερική και Γερμανία.

“Πολύ περισσότερο που όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε συστηματική επίσημη και ανεπίσημη
προσπάθεια των συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη κυρίως -αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, δυστυχώς- να παρουσιαστεί μια δαιμονοποιημένη εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα προσωπικά” σημειώνουν.

Πράγματι, όλοι θυμόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει πριν από τις εκλογές τον ίδιο τον κ. Παπαδήμο ότι επιζητούσε μια αρνητική και κινδυνολογική δήλωση για τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Χ.Μ. Μπαρόζο. Σε κάθε περίπτωση, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκρότηση μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και η σύναψη συμμαχιών “άλλου είδους”. Σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί “να τον διαμεσολαβούν στο εξωτερικό θεσμοί και θινκ τανκς που συνδέονται με το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και είναι ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Σκοπός είναι να εκθέσουμε τις απόψεις μας στα θινκ τανκς και στα ΜΜΕ που συμμετέχουν στη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής” τονίζουν μέλη της αντιπροσωπείας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επίσης επαφές με αμερικανικά και ομογενειακά ΜΜΕ, καθώς και με πολιτικούς παράγοντες της αμερικανικής διοίκησης και της ομογένειας, όμως ο στόχος δεν είναι κάποιο “φωτογραφικό στιγμιότυπο”, αλλά η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των συνομιλητών μας, τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένει στρωμένα κόκκινα χαλιά στη μητρόπολη του καπιταλισμού, αλλά, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, “εμείς θα εκθέσουμε τις απόψεις μας, αυτές που είπαμε και στον Σόιμπλε και που λέμε και δημοσίως. Μάλιστα οι απόψεις αυτές βρίσκουν, τηρουμένων των αναλογιών και για διαφορετικούς λόγους, περισσότερα ευήκοα ώτα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού”.

Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ έχουν και σταθερά ενδιαφέροντα στην περιοχή μας, που αφορούν τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, τα ενεργειακά αποθέματα και τους αγωγούς και τα ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας, τα οποία και θέτουν σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε συνάντηση με Έλληνες επισήμους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλ. Τσίπρας θα έχει επαφές ή θα είναι βασικός ομιλητής σε εκδηλώσεις τριών θεσμών και θινκ τανκς υψηλού κύρους, με σημαντική επιρροή στην αμερικανική διοίκηση. Στην Ουάσιγκτον θα μιλήσει και θα έχει και ιδιαίτερες συναντήσεις στο Brookings Institution με αντικείμενο το ελληνικό και το ευρωπαϊκό χρέος και στόχο τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος. Τίτλος της εκδήλωσης είναι “Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις που ακολουθούν”.

Στη Νέα Υόρκη ο Αλ. Τσίπρας θα είναι ο βασικός ομιλητής σε κοινή εκδήλωση του Πανεπιστημίου Columbia και του Ινστιτούτου Levy. To Ινστιτούτο Levy συνδέεται με το επίσης εμβληματικό προοδευτικό Bard College. Το Levy μάλιστα λειτουργεί και ως νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Αργεντινής στις διαμάχες με αμερικανικά κερδοσκοπικά funds. Στα στρογγυλά τραπέζια της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν επίσης οι Γ. Μηλιός, Γ. Σταθάκης και Ρ. Δούρου, καθώς και η Ρ. Αντωνοπούλου από το Levy και ο προοδευτικός οικονομολόγος Μαρκ Γουέισμπροτ, γνωστός και από τη συμβολή του στη δημιουργία της Τράπεζας του Νότου που έχουν συμπήξει η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Παραγουάη, η Ουρουγουάη, ο Ισημερινός, η Βολιβία και η Βενεζουέλα. Στη Νέα Υόρκη επίσης, ο Αλ. Τσίπρας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του State University of New York.

Γ.Κ.

* Παράφραση τίτλου του πολύ γνωστού τραγουδιού του Λ. Κοέν: “Πρώτα καταλαμβάνουμε το Μανχάταν, μετά παίρνουμε το Βερολίνο”

Columbia University

Το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το πέμπτο παλαιότερο των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Δίνει κάθε χρόνο το Βραβείο Πούλιτζερ και έχει συνδεθεί το όνομά του με τα περισσότερα Νόμπελ από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο. Από το Columbia, μεταξύ άλλων, έχουν αποφοιτήσει 29 αρχηγοί κρατών και 3 πρόεδροι των ΗΠΑ.

Brookings Institution
Ένα από τα παλαιότερα αμερικανικά think tanks με έδρα την Ουάσιγκτον D.C. Διεξάγει έρευνες στον τομέα των οικονομικών, της διακυβέρνησης, της εξωτερικής πολιτικής και της ανάπτυξης. Αποστολή του είναι να "ενδυναμώσει την αμερικανική δημοκρατία, να υποστηρίξει την οικονομική και κοινωνική πρόνοια, την ασφάλεια και τις ευκαιρίες όλων των Αμερικανών και να διασφαλίσει ένα πιο ανοιχτό, ασφαλές και συνεργατικό διεθνές σύστημα".

Levy Economics Institute

Το Levy Εconomics Institute του ιστορικού Bard College στη Νέα Υόρκη ερευνά ζητήματα που αφορούν την αναδιανομή του πλούτου, την ισότητα των δύο φύλων, τη νομισματική πολιτική και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τη μετανάστευση και τις κοινωνικές δομές. Οι έρευνές του κατά κανόνα εκδίδονται και αποτελούν πηγές αναφοράς, ενώ συχνά διοργανώνει συνέδρια και διαλέξεις με προοδευτικό πρόσημο.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου