Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Σαμαράς : Περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας ο ΣΥΡΙΖΑ




Εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ..
Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει “περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας”. Μάλιστα, κλιμακώνει την κόντρα για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επέμβαση της Βίλας Αμαλίας. “Τι είδους κοινωνικοί χώροι είναι οι γιάφκες κουκουλοφόρων; Θέλουμε απέναντί μας κόμματα που αναλαμβάνουν ευθύνες, όχι κόμματα με ακραίες συμπεριφορές” σημειώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “το βήμα της Κυριακής” .
«Αντί να γίνουν πιο υπεύθυνοι και πιο “θεσμικοί’ για να έλθουν κοντά σε αυτούς που τους ψήφισαν ή για να κερδίσουν κι άλλους, συγκρούονται συνεχώς με το δημόσιο αίσθημα! Γιατί ο κόσμος δεν θέλει “γιάφκες” αναρχικών και εστίες ανομίας παντού μέσα στις πόλεις. Δεν θυμάται με… “νοσταλγία” το όργιο των κουκουλοφόρων το Δεκέμβριο του 2008,όταν κάποιοι τους “χάιδευαν”.
Με φρίκη τα θυμούνται οι πολίτες…  Τι είδους… “πολιτιστικές δραστηριότητες” εξυπηρετούν, λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, εύφλεκτα υλικά, μαδέρια και… “λάφυρα” από αστυνομικό εξοπλισμό; Μιλάμε για δεκάδες κέντρα ανεφοδιασμού έκνομων δραστηριοτήτων! Και κέντρα παραεμπορίου ακόμα. Τι απαντάνε στους πολίτες; Γίνονται ανεκτά αυτά οπουδήποτε στον κόσμο; Υπάρχει δημοκρατία που τα ανέχεται αυτά; Τι είδους… “κοινωνικοί χώροι” είναι οι γιάφκες κουκουλοφόρων»;
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως τα χειρότερα για την Ελληνική οικονομία έχουν περάσει, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν «πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός».
«Πιστεύω ότι ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε. Αλλά καμία χαλάρωση της προσπάθειάς μας! Γιατί υπάρχει κίνδυνος να… “ξανακυλήσουμε”! Κανένας εφησυχασμός! Όλοι μπορούν να αισιοδοξούν. Εμείς δεν θα ησυχάσουμε, αν δεν βγούμε από την κρίση οριστικά…Πάντως, η “δραχμοφοβία” (ο κίνδυνος να επιστρέψουμε στη δραχμή), μοιάζει να έχει απομακρυνθεί πλήρως. Πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για να προσελκυστούν επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς βάζει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση “μακράς πνοής με ορίζοντα τετραετίας”, αλλά και ανασχηματισμού, επισημαίνοντας ότι “αυτά τα δύο παραλύουν τη διακυβέρνηση”.
Τέλος αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ δεσμεύεται ότι κανείς ένοχος δεν θα γλιτώσει και υπογραμμίζει ότι το κύριο μέτωπο της κυβέρνησης είναι κατά της διαφθοράς. Ταυτόχρονα, παρέχει σαφή στήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι “χωρίς στοιχεία δεν κατηγορούμε κανέναν και με το να ρίχνουμε λάσπαη στον ανεμιστήρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσουν οι αληθινοί ένοχοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου