Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απεργίες προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικοί

Απεργίες προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικοίΚινητοποιήσεις ετοιμάζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), καλώντας τους εργαζόμενους να βρίσκονται «σε αγωνιστική ετοιμότητα», με αφορμή τα προβλήματα στην παιδεία και στους λειτουργούς της. Η διοίκηση της ΔΟΕ, εισηγήθηκε στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να αντιταχθούν στις πολιτικές του μνημονίου, δήλωσε δε την πρόθεσή της να συνεχίσει καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού της κοινής δράσης των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Το ΔΣ της ΔΟΕ, θα προχωρήσει άμεσα σε συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την
ΑΔΕΔΥ, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό αγώνα διαρκείας, με αφετηρία μεγάλη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα τέλη Φεβρουαρίου. Επίσης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων για τη διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης, συγκαλώντας παράλληλα την ολομέλεια των προέδρων των τοπικών συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησε την δική του έκτακτη γενική συνέλευση ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας της Καβάλας, προκειμένου ο πρόεδρος Απόστολος Μουμτζάκης να μεταφέρει την απόφαση στην ολομέλεια της 4ης Φεβρουαρίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν σοβαρότατα και μάλιστα στη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου για τον κλάδο. Εκείνο που πρότεινε ο κ. Μουμτζάκης στους συναδέλφους του ήταν η προκήρυξης μιας 24ωρης καλά οργανωμένης πανελλαδικής απεργίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση και μάλιστα όλων των βαθμίδων. Από τα νηπιαγωγεία έως τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του προέδρου, η συμμετοχή των συναδέλφων του στις κινητοποιήσεις δε χαρακτηριζόταν από μαζικότητα. 
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου