Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Νίκος Παναγιωτόπουλος υφυπουργός εργασίας: Δελτίου Τύπου



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ                                            



 Δελτίου Τύπου
Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2013




Σημαντική δωρεά ακινήτου με μεγάλη οικονομική αξία του δωρητή ‘Ιωνα Αντωνιάδη προς το Δημόσιο Ίδρυμα Θ.Χ.Π. «Αγ. Παντελεήμων» Θεσσαλονίκης, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, παραδόθηκε επίσημα στην πολιτεία σε συγκινητική εκδήλωση τιμής την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, στο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για το σκοπό αυτό ο Υφυπουργός του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κ.
Έφη Μπέκου, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, όπου τους κατατέθηκε επισήμως η μελέτη αξιοποίησης και ανάπτυξης της δωρεάς από τη Διοικήτρια του «Αγ. Παντελεήμων», κ. Συλβάνα Καρασαββίδου.

Η δωρεά αποτελείται από συνολική έκταση 11 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ «Μινέρβα» στην Πλάκα Λιτόχωρου Ν. Πιερίας. Σύμφωνα με την επιθυμία του ευπατρίδη δωρητή και σημαντικού στελέχους της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος  έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σκοπός της δωρεάς είναι να δημιουργηθεί πρότυπο ΔΙΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ το οποίο θα φέρει το όνομα της συζύγου του Αθηνάς. Βασικός όρος του δωρητή, αποτελεί η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και λειτουργίας του κέντρου εντός πενταετίας από σήμερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των αρχών της Β. Ελλάδας,  του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και  φορέων του αναπηρικού και του  γονεικού κινήματος και κοινωφελών οργανισμών.

Ο Υφυπουργός  κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ως κεντρικός ομιλητής, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «  Δεσμεύομαι για την έγκαιρη υλοποίηση αυτού του έργου που είναι και ηθικό χρέος στη μνήμη και το όραμα του δωρητή που τιμούμε σήμερα. Πρόκειται για μια σημαντική μονάδα προνοιακής υποδομής που ταυτόχρονα αποτελεί και ένεση ανάπτυξης στη τοπική οικονομία. Η πολιτεία οφείλει να επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν τον βαθμό αυτονομίας των ΑμΕΑ. »

Επίσης η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κ. Ε. Μπέκου στις δηλώσεις της, τόνισε την σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων χορηγών στην ενδυνάμωση του δικτύου κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στην πιο κρίσιμη φάση για την χώρα μας. Ειδικότερα η προτεινόμενη δομή αναδεικνύει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της Πρόνοιας, που θα λειτουργήσει θετικά στην τοπική οικονομία και εισάγει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό χάρτη με αντίστοιχες δομές για άτομα ΑμεΑ. Η πολιτεία προσδοκά το μήνυμα και η προσφορά του Ίωνα Αντωνιάδη να βρίσκει μιμητές.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου