Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΣΕΕΠΕ: Αίτημα για επανεξέταση εξίσωσης φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.



Επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης, αναπροσαρμογή του υπολογισμού της επιδοτούμενης ποσότητας, αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση της ελληνικής πολιτείας με την ΕΕ ώστε να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, προτείνει με επίσημη ανακοινώσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).

Επισημαίνει ότι, όπως αποδείχθηκε τελικά, το μέτρο ναι μεν ήταν από τα πιο δραστικά για την πάταξη του λαθρεμπορίου ωστόσο οι αντοχές εκατοντάδων ελληνικών οικογενειών και οι οικονομικές συνθήκες με το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει προκύψει τους αναγκάζει να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο ΣΕΕΠΕ είχε προτείνει το μέτρο της εξίσωσης (κατά 80%) του πετρελαίου
θέρμανσης με το κίνησης στο υπουργείο Οικονομικών.

H ανακοίνωση αναλυτικά:

"Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών θα ήθελε να αποσαφηνίσει για άλλη μια φορά, τη θέση του υπέρ της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των Πετρελαίων Κίνησης και Θέρμανσης. Όπως και τελικά αποδείχτηκε, το μέτρο αυτό ήταν ίσως από τα πιο δραστικά που έχει λάβει έως τώρα η Πολιτεία.

"Η κοινωνική ένδεια όμως, οι εξαντλημένες αντοχές εκατοντάδων ελληνικών οικογενειών, το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία, αλλά και το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει προκύψει, μας αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας και να προτείνουμε:

• Την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την αναπροσαρμογή του υπολογισμού της επιδοτούμενης ποσότητας στις πραγματικές καταναλώσεις.
• Την επιτάχυνση της απόδοσης του επιδόματος του Πετρελαίου Θέρμανσης προς τους δικαιούχους.
• Την αποτελεσματικότερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού αφού, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, η απορρόφηση του συγκεκριμένου κονδυλίου υπολείπεται κατά πολύ του προϋπολογισθέντος και τέλος,
• Την επαναδιαπραγμάτευση της Ελληνικής Πολιτείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προσωρινή και κατ΄ εξαίρεση για τη χώρα μας, μείωση του ΕΦΚ των Πετρελαίων Θέρμανσης και Κίνησης σε επίπεδο χαμηλότερο του σημερινού κατώτατου ορίου.

Ο Σύνδεσμος παραμένει στη διάθεση της Πολιτείας όποτε η συνδρομή του κριθεί χρήσιμη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου