Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Βρήκαν τους ληστές με τα καλάσνικοφ που «χτυπούσαν» στη Φθιώτιδα

Βρήκαν τους ληστές με τα καλάσνικοφ που «χτυπούσαν» στη Φθιώτιδα Δικογραφία σε βάρος δύο Αλβανών
Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις ληστείας οι οποίες διαπράχθηκαν προ δεκαημέρου σε βάρος ενός ζευγαριού ημεδαπών στο σπίτι τους στην Αρκίτσα Φθιώτιδας και ενός 34χρονου, υπηκόου Αλβανίας, υπαλλήλου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Δομοκό Φθιώτιδας.

Για τις δύο υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο 27χρονων υπηκόων Αλβανίας, για ληστεία και για παράβαση του ν. περί όπλων, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο το οποίο συμμετείχε στη ληστεία που διαπράχθηκε στην οικία στην Αρκίτσα, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου, οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έσπασαν τζαμαρία και εισήλθαν στην οικία του
ζευγαριού, όπου με την απειλή μακρύκανου όπλου τύπου Kalashnikov και ενός μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 68χρονο ιδιοκτήτη και την 61χρονη σύζυγό του.

Στη συνέχεια, αφού τους έδεσαν και άσκησαν σε βάρος του 68χρονου σωματική βία, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, κοσμήματα, ένα κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας του γιου του ιδιοκτήτη και τρία κινητά τηλέφωνα ενώ ακολούθως διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, στις 24 Δεκεμβρίου τα ξημερώματα, οι δύο 27χρονοι δράστες, φορώντας κουκούλες και γάντια, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Δομοκού και με την απειλή μακρύκανου όπλου τύπου « Kalashnikov » και ενός κυνηγετικού όπλου, ακινητοποίησαν τον 34χρονο, υπήκοο Αλβανίας, υπάλληλο του πρατηρίου.

Οι δύο δράστες ανάγκασαν τον 34χρονο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ, που προερχόταν από τις εισπράξεις του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (540) ευρώ που είχε στην κατοχή του, μία χρυσή βέρα και μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθως, επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε τουλάχιστον ένας ακόμη συνεργός τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο 27χρονων δραστών, υπηκόων Αλβανίας οι οποίοι αναζητούνται. Επίσης διεξάγεται έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας του τρίτου δράστη.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου