Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

«Έτοιμοι» για επιχειρήσεις οι ολλανδικοί πάτριοτ στην Τουρκία


C823185B42E12268F14E917B31C8BEEEΟλλανδικά αντιπυραυλικά συστήματα Πάτριοτ αναπτύχθηκαν σήμερα στην πόλη Άδανα της Τουρκίας έπειτα από αίτημα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.
Το πλοίο Louise Russ με σημαία Γιβραλτάρ μετέφερε τους ολλανδικούς Πάτριοτ προσεγγίζοντας το λιμάνι Ισκεντερούν στην επαρχία Χατάι, την περασμένη Τρίτη έπειτα από δύο μέρες αναμονής στη θάλασσα. Από το πλοίο ξεφορτώθηκαν 160 στρατιωτικά οχήματα, 60 δοχεία στρατιωτικού εξοπλισμού, ιατρικών εφοδίων και ένα συνεργείο συντήρησης.
Μαζί με τις δύο συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ, στην Τουρκία μετακινήθηκαν και 360 Ολλανδοί
στρατιωτικοί που θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας τους.

Οι πύραυλοι Πάτριοτ αναπτύχθηκαν σε θέσεις που καθορίζονται από τους Ολλανδούς στρατιώτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν εισαγωγική ενημέρωση το Σάββατο.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή γύρω από τις εγκαταστάσεις όπου έχουν στηθεί τα συστήματα Πάτριοτ. Ολλανδικά στρατεύματα και αξιωματικοί του στρατού θα παραμείνουν στην περιοχή για ένα χρόνο. Το όλο εγχείρημα είναι μέρος της απόφασης του ΝΑΤΟ να αναπτύξει τα πυραυλικά συστήματα κοντά στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία.
Το ΝΑΤΟ έλαβε την απόφαση να παραδώσει στην Τουρκία Πάτριοτς για να ενισχύσει την αεράμυνα της σε ενδεχόμενη απειλή από τη Συρία, έπειτα από πιεστικό αίτημα της Άγκυρας.
Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες έχουν συμφωνήσει να παρέχουν δύο συστοιχίες η κάθε μία για την προστασία της Τουρκίας που είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Ολλανδία είναι οι τρεις μόνο μέλη του ΝΑΤΟ με την προηγμένη τεχνολογία πυραύλων Πάτριοτ (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου