Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Διαφωνούν τα αλβανικά κόμματα στην πώληση της Ενέργειας στους Τούρκους


Ydroilektrikos stathmos-1-NAI
To Σοσιαλιστικό Κόμμα αντιτίθεται στην πώληση του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της Μπίστριτσας στους Τούρκους και στέλνει την υπόθεση στην Εισαγγελία! Ύποπτη η συμμετοχή των παιδιών του κ. Μπερίσα στις διαπραγματεύσεις;
Η ιδιωτικοποίηση των τεσσάρων μονάδων έχει γίνει κατά παράβαση του νόμου είπε ο κ. Eduard Shalsi, μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Τιράνων καταγγελία για την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς των Μπίστριτσα 1, Μπίστριτσα 2, Ulza και Shkopet.
Σύμφωνα με τον βουλευτή η ιδιωτικοποίηση των 4 μονάδων γίνεται κατά παράβαση του νόμου. Συγκρίνοντας τις δύο πωλήσεις υδροηλεκτρικών σταθμών που έχει κάνει η κυβέρνηση σε μικρό
χρονικό διάστημα, έχει υπάρξει μια μεγάλη διαφορά στην τιμή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδιωτικοποίηση των κρατικών μονάδων προκάλεσε απώλεια των 100 εκατ. ευρώ.
«Εφτασα στην Εισαγγελία Τιράνων εξ ονόματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την υποβολή καταγγελίας σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει 4 υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
» Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η αλβανική κυβέρνηση έχει κάνει 2 πωλήσεις υδροηλεκτρικών σταθμών: έχει ιδιωτικοποιήσει / πουλήσει το Lanabregasi δίνοντας το στην τοπική αυτοδιοίκηση με κόστος 3 εκατ. ευρώ ανά εγκατεστημένο MW ενέργειας. Ενώ οι 4 ΥΕΣ Μπίστριτσα 1, Μπίστριτσα 2, Ulza και Shkopet έχουν πωληθεί σε ιδιωτική εταιρεία στην τιμή των 1,4 εκατ. ευρώ ανά εγκατεστημένο MW.
» Πιστεύουμε ότι, με δεδομένη τη διαφορετική τιμή, ότι από την πώληση των 4 ΥΗΣ έχει προκληθεί στα αλβανικά συμφέροντα οικονομική ζημία 100 εκατ. ευρώ περίπου. Για το λόγο αυτό ήρθαμε να ζητήσουμε από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τα γεγονότα και την αλήθεια του λόγου για την πώληση των 4 Υδροηλεκτρικών Σταθμών», δήλωσε ο κ. Shalsi.
Μάλιστα, σύμφωνα με το «himara.gr», ο κ. Έντι Ράμα (αρχηγό του Σοσιαλιστικού Κόμματος) δύο ημέρες νωρίτερα έκανε έκκληση στους Τούρκους αγοραστές να αποσυρθούν από την αγορά αυτή, επειδή θα ακυρώσει την απόφαση. 
(voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου