Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τουρκία: «Αγώνας δρόμου για την κατασκευή του αεροπλανοφόρου»

Ιανουάριος 1, 2013.

Την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ερντογάν στο υπουργείο Άμυνας με τη συμμετοχή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, προκειμένου να αποφασιστεί το σχέδιο για τη δημιουργία του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου.

Η Τουρκία πρόκειται να μετατραπεί σε μία παγκόσμια δύναμη, με την κατασκευή του αεροπλανοφόρου αξίας 3 δις δολαρίων το οποίο θα έχει μήκος 220 μέτρων αεροπορικού διαδρόμου, αλλά όλα αυτά θα συζητηθούν  στις 3 Ιανουαρίου, σημειώνει
το δημοσίευμα.

Ωστόσο, η τουρκική εταιρεία η οποία θα παράγει το σκάφος αυτό,  θα πρέπει να επιλέξει τον τύπο της κατασκευής και των απαιτήσεων που θα προταθούν. Εν ολίγοις πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί τι ακριβώς θα είναι, αποβατικό LPD-Landing Platform Dock ή συνδυασμός αεροπλανοφόρου και αποβατικού  ή θα είναι καθαρά σκάφος με διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης, όπως τα εν δυνάμει αεροπλανοφόρα. 

Επιπρόσθετα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ακόμη αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, τύπου ελικοπτέρου, για να προβούν σε άλλου είδους επιλογές κατασκευής.

Σχέδια του υπό κατασκευή πλοίου θα κατατεθούν την ερχόμενη Πέμπτη καθώς και οι τιμές  με το κόστος των κάθε προτάσεων, προκειμένου να αξιολογηθούν και να διευκρινιστεί τι πλοίο τελικά θα κατασκευαστεί, γράφει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου