Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Κονδύλια για αυτιστικά παιδιά πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ»


«Κονδύλια για αυτιστικά παιδιά πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ»Σε επίσημη καταγγελία στη Βουλή για κατασπατάληση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, προέβη ο Ιωάννης Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ).
Όπως αναφέρει το skai.gr, ο κ. Σταυρόπουλος υποστήριξε ότι τα επίμαχα κονδύλια, τα οποία προορίζονταν για την εκπαίδευση αυτιστικών παιδιών, μετατράπηκαν σε προεκλογικούς διορισμούς και εξυπηρετήσεις.
«Τα χρήματα αυτά έγιναν προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος που τότε έτυχε να είναι το ΠΑΣΟΚ . Έγιναν προεκλογικοί διορισμοί και φαγώθηκαν τα χρήματα για να μπουν άνθρωποι όχι
απλώς ημιμαθείς αλλά επικίνδυνοι που κάνουν ζημιά στα παιδιά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΦ.
Όπως σημείωσε ο κ. Σταυρόπουλος, τα 35 εκατ. ευρώ δόθηκαν για να γίνουν έξι ώρες εκπαίδευσης σε ανθρώπους που δεν ήξεραν το αντικείμενο, αντί για επιπρόσθετη εκπαίδευση 1.200 ωρών σε ψυχολόγους, καθηγητές και δασκάλους. Για την ορθότητα των καταγγελιών του μάλιστα επικαλέστηκε ψήφισμα που έχει σταλεί στον πρωθυπουργό και το οποίο υπογράφουν 8.162 γονείς και ειδικοί.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Παιδείας την επίμαχη περίοδο, Εύη Χριστοφιλοπούλου, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις καταγγελίες αυτές και δήλωσε ότι αισθάνεται «οργή και αγανάκτηση», ενώ αποχώρησε από τη συνεδρίαση επιφυλασσόμενη παντός δικαιώματός της.
attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου