Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Και εγεννήθη ο Αλέξης… Ρούσβελτ



Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε μέσα σε λίγες ώρες αυτό που δεν μπορούν εκατομμύρια άλλοι. Να γίνει… Αμερικανός και μάλιστα να αποκτήσει και νέο όνομα.
Στο εξής θα ονομάζεται… Αλέξης Ρούσβελτ. Και δεν είναι φυσικά απόγονος του μεγάλου πολιτικού Φραγκλίνου Ρούσβελτ, είναι η μετενσάρκωσή του.
Η θεαματική στροφή στο ρεαλισμό για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με τον πλέον θεαματικό τρόπο στην Αμερική. Υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι ο κόσμος δε θέλει στην κυβέρνηση αναρχικούς, μπαχαλάκηδες, αντιευρωπαϊστές, επαναστάτες της φακής, αποφάσισε να κάνει το άλμα και να αφεθεί στις αγκάλες του αμερικανικού καπιταλισμού.
Είμαστε εμείς το κόμμα που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, είπε ο κ. Τσίπρας, προφανώς εννοώντας ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να το πετύχει αυτό. Ακόμη και να βάλει την υπογραφή του σε
νέες δανειακές συμβάσεις και μνημόνια θα ρωτούσαμε εμείς;
Εκεί, όμως, που έκανε το πολυπληθές κοινό στο Ινστιτούτο Brookings να ριγήσει από συγκίνηση και νοσταλγία ήταν όταν προσπάθησε να αποδείξει ότι είναι η μετενσάρκωση του Ρούσβλετ.
Στην αναφορά του για το τι σημαίνει η ετικέτα Ριζοσπαστική Αριστερά ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Σημαίνει ότι θα απαιτήσουμε ένα Νέο Σύμφωνο (new deal) για την Ευρώπη, που θα κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου ενάντια στη φτώχεια και την απελπισία».
Εμπρός λοιπόν για το New Deal του ΣΥΡΙΖΑ με μπροστάρη τον πρώην επαναστάτη και νυν πεφωτισμένο καπιταλιστή Αλέξη Ρούσβελτ. Η άνοδος στην εξουσία του κόμματος που μέχρι πριν λίγους μήνες έλεγε ότι δεν είναι προαπαιτούμενο το ευρώ, θα σημάνει και την έναρξη του New Deal για την Ελλάδα που θα κινητοποιήσει όλους στην Ευρώπη ενάντια στη φτώχεια.
Άραγε δεν του είπε κανείς του κ. Τσίπρα ότι το πρωτότυπο Νέο Σύμφωνο απαίτησε τεράστια κεφάλαια;
Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Τσίπρας στις ΗΠΑ, έβγαλε το μπερέ του Τσε και το αμπέχωνο του Εξαρχιώτη, έβαλε στην άκρη τους αναρχοαυτόνομους Διαμαντόπουλους και τους αντιευρωπαϊστές Λαφαζάνη και Στρατούλη και φόρεσε το… καουμπόικο καπέλο. Αν κανείς διαβάσει την ομιλία του πράγματι θα ενθουσιαστεί. Και το λέμε με σοβαρότητα και χωρίς ίχνος σάτιρας.
Η ομιλία του κ. Τσίπρα είναι εξαιρετική, αλλά όχι για έναν ακροαριστερό ηγέτη αλλά για έναν γιαλαντζί επαναστάτη που αναβαπτίστηκε στην κολυμβήθρα της σοσιαλδημοκρατίας.
«Τι σημαίνει η ετικέτα μας ως Ριζοσπαστικής Αριστεράς;  Σημαίνει ότι το είμαστε έτοιμοι για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον δικαιοσύνης, αναδιανομής του πλούτου και επενδύσεων. Σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται νέα θεμέλια. Σημαίνει ότι δεν θα αποδεχτούμε την ευρωπαϊκή μετενσάρκωση του Χέρμπερτ Χούβερ να στοιχειώνει τους λαούς της Ευρώπης. Σημαίνει ότι θα αντιταχθούμε σε κάθε προσπάθεια να εξηγηθεί η κρίση του ευρώ, με το σχήμα “Οι τζίτζικες του Νότου ξόδεψαν υπερβολικά χρησιμοποιώντας τα μυρμήγκια του Βορρά ως εγγυητές».
Ότι δηλαδή λέμε όλοι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Που διαφέρει ο κ. Τσίπρας; Και γιατί δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων, το τέλος των προνομιούχων εργαζόμενων στο δημόσιο, το τέλος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού με μπροστάρηδες τους όψιμους φίλους του κ. Τσίπρα, τον κ. Φωτόπουλο, τον κ. Μπαλασόπουλο, τον κ. Μυλόπουλο κ.λπ;
Έκανε δε και το άνοιγμά του στην «κακιά» Αμερική, στο άντρο του καπιταλισμού: «Θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα, ακόμη και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σας θεωρούν συνοδοιπόρους στην πολύπλευρη, αλλά σημαντική επιχείρηση για την αποκατάσταση της ευημερίας και της ελπίδας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ο υπόλοιπος κόσμος, έχοντας σημειώσει τεράστια πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες, παρακολουθεί εμάς τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς με αγωνία. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε όπως ακριβώς δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους ίδιους τους λαούς μας. Πρέπει να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι η ανθρωπότητα έχει γίνει σοφότερη από τις καταστροφές που έχει ζήσει στο παρελθόν».
Ωπα άνοιγμα στους Αμερικανούς ο Τσίπρας; Από τη μια αποθέωση του Ρούσβελτ και του Ομπάμα κι από την άλλη θέλουμε τις ΗΠΑ συνοδοιπόρο. Ούτε ο Γ. Παπανδρέου που είχε και αμερικανικές ρίζες δεν τόλμησε ποτέ να κάνει τέτοια… αμερικανιά.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου