Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τούρκος δάσκαλος διώκεται γιατί προσβάλλει την ισλαμική θρησκεία

Τούρκος δάσκαλος διώκεται γιατί προσβάλλει την ισλαμική θρησκείαΈρευνα διεξάγεται σε βάρος του δάσκαλου Φ.Π. που υπηρετεί στο δημοτικό σχολείο Ουμίτ Μπασαράν στον Μπουτζά της Σμύρνης διότι περιέγραψε στο μάθημά του την "Θεωρία της εξέλιξης", που  περιλαμβάνεται στην διδακτέα ύλη.
Μετά από το περιστατικό κατά το οποίο η Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Εθνικής Παιδείας στην Σμύρνη, έκρινε ως επιβλαβές το πολύ γνωστό ¨Άνθρωποι και ποντίκια¨ του Τζων Στάιμπεκ, τώρα έρευνα διεξάγεται σε βάρος του δασκάλου που
περιέγραψε στο μάθημα του την θεωρία της Εξέλιξης.  Η έρευνα σε βάρος του δασκάλου άνοιξε μετά από ανώνυμη επιστολή γονέα στην Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας, στην οποία ανέφερε πως "ο δάσκαλος περιγράφοντας την θεωρία της Εξέλιξης προσέβαλε την ισλαμική θρησκεία". Στα πλαίσια της έρευνας χτες ο δάσκαλος Φ.Π. κατέθεσε στον επιθεωρητή που είχε εξουσιοδοτήσει η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας.
Όταν στην κατάθεση του οι επιθεωρητές τον ρώτησαν «Τι είπατε στο μάθημα; Προσβάλλατε σε αυτό την ισλαμική θρησκεία;», αυτός απάντησε πως «Περιέγραψα το ευρισκόμενο στην διδακτέα ύλη μάθημα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες».
ΠΗΓΗ: Eφημερίδα Μπιργκιούν – tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου