Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η ΝΔ κοιμάται βαθιά και αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει παιχνίδι στα ΜΜΕ

Να και κάτι για το οποίο δεν θα διαφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ανακοίνωσή του με την οποία ανοίγει πόλεμο με την οικογένεια Μπόμπολα και το Mega. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί ευθέως τον βασικό μέτοχο του σταθμού, δηλαδή τον Μπόμπολα, ότι βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ και ρωτά να μάθει αν έχει δηλώσει τα λεφτά που έβγαλε στο εξωτερικό.
Επίσης, ρωτά να μάθει πώς η Τηλέτυπος Α.Ε. που έχει το κανάλι, κατάφερε να πάρει δάνειο από τράπεζες κι αν αυτό είναι ή όχι προνομιακή μεταχείριση σε βάρος άλλων εκδοτικών εταιρειών και τηλεοπτικών σταθμών.
Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει κάνει ένα λάθος. Λειτουργεί με βάση τις φήμες. Κάποιος, κάπου άκουσε ότι το Mega πήρε 98 εκατ. ευρώ δάνειο κι αμέσως το υϊοθέτησε.
Ο πόλεμος, λοιπόν, συνεχίστηκε μέσω του Mega, το οποίο στο κεντρικό του δελτίου αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τηλέτυπος σύμφωνα με την οποία το δάνειο δεν είναι 98 εκατ. αλλά 10 εκατ. ευρώ,
από τα οποία εκταμιεύθηκαν τα 8,5 εκατομμύρια. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, υποθηκεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.
Ωστόσο, με επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία Τηλέτυπος γνωστοποιεί στο Χρηματιστήριο στις 3 Ιανουαρίου τα εξής: «H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώΤο προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».
Προφανώς σ’ αυτό αναφερόταν ο ΣΥΡΙΖA, ωστόσο, λίγη σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει ότι ανοίγει ένας πόλεμος στα media.
Επίσης, θα πρέπει να θυμίσουμε εδώ ότι όλες οι εκδοτικές εταιρείες έχουν τεράστια προβλήματα, κι όμως, με κάποιο μαγικό τρόπο επιβιώνουν. Μόνο ο Πήγασος έχει υποχρεώσεις πάνω από 165 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά τα χρέη των εταιρειών του κλάδου ξεπερνούν το 1,3 δις με ΔΟΛ, Μπόμπολα και έπειτα την Καθημερινή να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Φυσικά και δεν περιμέναμε να μάθουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ το χάος που επικρατεί στα κανάλια και τις εφημερίδες και τη διαχρονική διαπλοκή με τους πολιτικούς και τους τραπεζικούς – επιχειρηματικούς κύκλους.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ανοίγει νέος κύκλος… αίματος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των εκδοτών.
Δε θα πρέπει επίσης να περάσει απαρατήρητη μια άλλη ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας η οποία λέει ότι κάποιοι παζαρεύουν να αγοράσουν τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού 902 που έχει το ΚΚΕ και που έχει κλείσει εδώ και μήνες. Όπως αναφέρει η Ένωση, οι άδειες πρέπει να επιτρέφονται στο κράτος καθώς ρητά ο νόμος λέει ότι πώληση συχνότητας δε μπορεί να γίνει. Παρ’ όλα αυτά, η συχνότητα εδώ και μήνες δεν έχει επιστρέψει στο κράτος ενώ φημολογείται ότι υπάρχουν παζάρια με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αλλά και τον προσφάτως συλληφθέντα Ανδρέα Κουρή, για αγορά του «αέρα» του 902. Η Ένωση καταφέρεται κατά του ΕΣΡ που δεν έχει κάνει τίποτε, αλλά ουσιαστικά τα βέλη της στρέφονται αφενός στο ΚΚΕ που παράνομα πουλάει κι αφετέρου στον όμιλο Κουρή – Χατζηνικολάου που θέλει να αγοράσει κάτι που δε μπορεί να πουληθεί.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι εκδότες και καναλάρχες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί προκειμένου να στηρίξουν την παραδοσιακή διαπλοκή στο μοίρασμα της πίτας. Κι ανάλογα με τη διαφήμιση, τα έργα, τις αναθέσεις ή τις χορηγίες, «παίζουν» με την κυβέρνηση ή με τον Τσίπρα και τα άλλα κόμματα.
Μπαίνουμε, προφανώς σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον αμαρτωλό χώρο των Media.
Το ερώτημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση; Έχει τη χρυσή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά προς το παρόν δεν κινείται φύλλο.
Εκείνη την υπόσχεση για ξεκαθάρισμα των αδειών που εκκρεμούν την ξέχασαν. Πότε θα πληρώσουν οι καναλάρχες για τις άδειες που πήραν κι έστησαν κανάλια;
Και γιατί στο κάτω  – κάτω να αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει μπάλα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και να εμφανίζεται ο Τσίπρας αρχηγός της κάθαρσης και μπροστάρης στον αγώνα κατά του εκδοτικού κατεστημένου; Μόνο η ΕΡΤ ενδιαφέρει την κυβέρνηση;
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Μπόμπολα έχει ως εξής:
«Ερωτήματα προς τον κ. Πρετεντέρη και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA»
Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.
Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
- Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;
- Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;
- Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ;
- Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;
Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου