Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

"Κάρτα Υγείας Μαθητή" από το Δήμο Αμαρουσίου!

Φωτογραφία για Κάρτα Υγείας Μαθητή από το Δήμο Αμαρουσίου!
Παιδιατρικούς Προληπτικούς Ελέγχους  ξεκίνησε σήμερα σε Δημοτικά και Γυμνάσια ο Δήμος Αμαρουσίου, στα πλαίσια του προγράμματος «Ενημέρωση, Αγωγή και Πρόληψη της Υγείας των μαθητών» που υλοποιείται μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ με το Υπουργείο Παιδείας. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου ξεκινούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έκδοση της Κάρτας Υγείας Μαθητή με στόχο την ιατρική παρακολούθηση των μαθητών στα σχολεία, ιδιαίτερα των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς σταθερή ιατρική παρακολούθηση. Σκοπός της προληπτικής εξέτασης των μαθητών είναι η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη για τη διασφάλιση υγιών παιδιών και εφήβων σε κάθε τοπική κοινωνία.
Με την ευκαιρία της έναρξης υλοποίησης του προγράμματος στο Δήμο Αμαρουσίου ο Δήμαρχος
Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κ. Πατούλης, σημείωσε: «Με την πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας βάζουμε τις βάσεις για τη διασφάλιση της μελλοντικής Υγείας των παιδιών μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία Κάρτας υγείας για κάθε Μαθητή α) για την κατοχύρωση του απαραίτητου βασικού εμβολιασμού μέσα από την καταγραφή της εμβολιαστικής κατάστασης των μαθητών, β) για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας μέσα από την υιοθέτηση υγιεινών προτύπων διατροφής με την υλοποίηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης μαθητών, καθώς και μέσα από την παρακολούθηση βάρους-ύψους και δείκτη μάζας σώματος του κάθε μικρού μαθητή. Παράλληλα, ξεκινούμε προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για την έγκαιρη ανακάλυψη προβλημάτων υγείας που θα καταγράφονται μέσα από την εξέταση κυφοσκολίωσης, την ακρόαση των πνευμόνων και της καρδιάς, τη μέτρηση αρτηριακής πίεσης, τη μέτρηση οπτικής οξύτητας, τον έλεγχο στοματικής, υγιεινής κ.α.».
Οι παιδιατρικοί έλεγχοι υλοποιούνται από εθελοντές γιατρούς του Πολυιατρείου του Δήμου Αμαρουσίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την άδεια των αρμόδιων Περιφερειακών Διευθύνσεων, και πάντα μετά από τη γραπτή σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων. Μετά την εξέταση, η Κάρτα Υγείας του Μαθητή θα παραδίδεται στο Γονέα ή Κηδεμόνα του μαθητή.
Τα σχολεία στα οποία πιλοτικά υλοποιείται το πρόγραμμα είναι τα:  3ο, 11ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο, και 3ο και 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα υλοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή των ιατρών: κ. Φλώκου (παιδίατρος), κ. Μοστρού (παιδίατρος), κ. Καρακοντινού (παιδίατρος), κ. Παρτσινέβελου (ορθοπεδικός), κ. Κωστοπούλου (οδοντίατρος), κ. Δούμα (οδοντίατρος). Γραμματειακή υποστήριξη κατά τις επισκέψεις στα σχολεία προσφέρουν εθελοντικά οι εργαζόμενες στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου κυρίες Στουπάκη, Γιακουμακάτου και Παπαδοπούλου.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ (Παλαιολόγου 9, Μαρούσι) και την Κωνσταντίνα Αραπάκη στο τηλ. 2132031930 από τις 8:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ.).
www.markos.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου