Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τροϊκανοί... καρνάβαλοι!



Με... περούκες χίπηδων και μαύρα γυαλιά θα κυκλοφορούν σε λίγο οι τροϊκανοί στην Αθήνα για να μη γίνονται αντιληπτοί από τους περαστικούς. Ο φόβος ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος με στόχο κάποιον από την πολυμελή αποστολή των υπαλλήλων των Βρυξελλών που έχουν αποσπαστεί στην Αθήνα αντιστοιχίζεται από οδηγίες (εκ του κέντρου) για υπερβολικές και απίστευτες προφυλάξεις. Προτείνεται οι τροϊκανοί να κυκλοφορούν όσο γίνεται πιο... επιμελώς ατημέλητοι, δηλαδή κακοντυμένοι.

Σταδιακά θα πρέπει να αρχίσουμε να ξεχνάμε την εικόνα των τεχνοκρατών με τη «στολή εργασίας», δηλαδή με σκούρο κουστούμι, άσπρο πουκάμισο και γραβάτα, που συνήθιζαν να αποτελούν την κουστωδία που αλωνίζει τα τελευταία δυόμισι χρόνια τα υπουργεία και τους φορείς του Δημοσίου
. Στο εξής οι τροϊκανοί θα κυκλοφορούν όσο γίνεται απλά και ατημέλητα ντυμένοι, ώστε να μην τραβούν την προσοχή του περίγυρου. Ντύσιμο που θα περιλαμβάνει τυχόν ακριβά μανικετόκουμπα, καλογυαλισμένα σκαρπίνια και ακριβά παλτά απλώς απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας.

Το χειρότερο όμως για τους τεχνοκράτες εκ Βρυξελλών είναι ότι το χρώμα του προσώπου τους διαφέρει από των υπόλοιπων Ελλήνων. Τι να κάνουμε που οι Βορειοευρωπαίοι, ελλείψει ήλιου, έχουν βγει λίγο πιο χλομοί, σε σημείο που να ξεχωρίζουν στην πλατεία Συντάγματος, ας πούμε, σαν τη μύγα μες στο γάλα; Εχουν απάντηση και γι' αυτό τα «μεγάλα κεφάλια» από τη βάση στις Βρυξέλλες. Πρότειναν λοιπόν, μεταξύ άλλων, να καλύπτουν τυχόν ανοιχτόχρωμα μαλλιά με τραγιάσκες ή ρεπούμπλικες. Εννοείται ότι, εάν ρωτηθούν πού εργάζονται, τα στελέχη της τρόικας στην Αθήνα πρέπει να απαντούν ότι δουλεύουν σε... οίκο μόδας και ότι απλώς έχουν αποσπαστεί στην ελληνική πρωτεύουσα.

Εμείς πάντως να θυμίσουμε ότι όταν είχε έρθει ο πολύς Μπομπ Τράα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, στην Ελλάδα, είχε αναγκαστεί να μετακομίσει από το κέντρο της πόλης όπου ζούσε και να εγκατασταθεί στην Φιλοθέη. Αιτία το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, αριστεροί διαδηλωτές επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό κοντά στο διαμέρισμα όπου ζούσε στο κέντρο της Αθήνας...


Βασίλης Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου