Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επεσαν οι μάσκες στις συνιστώσες



Αλλα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. και άλλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασαν να μιλούν έως και για «παρακρατική» δράση. Η Κουμουνδούρου επισήμως καταδίκασε το συμβάν, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας», ωστόσο την ίδια στιγμή στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαία στελέχη του κόμματος τοποθετούνταν σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος: Ο Μανώλης Γλέζος αναρωτιόταν «μήπως πρόκειται για παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία», ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλούσε για «νοσταλγούς των σκοτεινών χρόνων της χούντας» και ο γραμματέας ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας έκανε λόγο για ενεργοποίηση «είτε ομάδων φανατικών είτε θυλάκων του βαθέος κράτους ή και τα δύο μαζί». Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει «την ένταση, τον
διχασμό και τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ», ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήριζε τους δράστες «κουφιοκεφαλάκηδες ή παρακρατικούς» και ο Γιώργος Σταθάκης μιλούσε για «πολύ ιδιότυπη επίθεση». Την ανακολουθία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου: «Οταν ακούς κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για “παρακρατικούς της Δεξιάς” που ευθύνονται για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και για “κυβερνητικό εκπρόσωπο που δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του” για την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδελφού του, τι να πει κανείς! Ελπίζουμε οι δηλώσεις αυτές να μην είναι ενδεικτικές της ειλικρίνειας του ΣΥΡΙΖΑ όταν καταδικάζει τις επιθέσεις». Ο γραμματέας της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «η δημοκρατία και η Ν.Δ. δεν τρομοκρατούνται» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «να καταδικάσουν τα άκρα και τις ακρότητες απ’ όπου κι αν προέρχονται, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά». Το ΠΑΣΟΚ παραλλήλισε την επίθεση με «εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου» και η ΔΗΜ.ΑΡ. ζήτησε «να απομονώσουμε εκείνους που τρομοκρατούν». Ο Πάνος Καμμένος μίλησε κι αυτός για «συνήθη πρακτική παρακρατικών οργανώσεων», ταυτίζοντας την κυβέρνηση με την «κυβέρνηση Τσολάκογλου». Η Αλέκα Παπαρήγα (Μega) τόνισε ότι «αυτό που έχει σημασία, πέρα από το να τα καταδικάσει κανείς, είναι ότι κάποιον σκοπό υπηρετούν», ενώ ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι αυτή η «περίεργη βία των τελευταίων ημερών» οφείλεται στην τρικομματική κυβέρνηση!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήριζε πολύ μικρή την «απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ», ενώ ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος εκτίμησε ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα συλλάβει όσους κρύβονται πίσω από αυτή την εγκληματική επίθεση και η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα τους τιμωρήσει παραδειγματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου