Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων



Οργανωμένο και συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από πέντε σπίτια δημοσιογράφων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος.

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια και από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά.

Αναλυτικά, το μπαράζ των επιθέσεων εξελίχθηκε ως εξής: στις 03.40 στο Κολωνάκι στο σπίτι όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας, στις 04.10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.
Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Για «επιχείρηση ανοιχτής τρομοκρατίας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης», κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος
Κεδίκογλου, σε ανακοίνωσή του.
«Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας», τονίζει ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει:
«Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την «απόλυτη καταδίκη» του στις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων.
«Για άλλη μια φορά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία».
Κορυφαίο παράδειγμα, προσθέτει, οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.
«Κατηγορηματικά και απερίφραστα» καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα».
«Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Μετά τις καταλήψεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, κτιρίων και κομματικών γραφείων, ήρθαν τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις «που στρέφονται κατά της κοινωνίας, της δημοκρατίας και προσβάλλουν την ελευθερία της άποψης».

«Θα μπορούσε να πει κανείς για "παλικάρια της φακής", θα μπορούσε να πει για "ανεγκέφαλους", θα μπορούσε να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα».
Για το ΚΚΕ η καταδίκη είναι αυτονόητη, ενώ το ερώτημα που αναφύεται είναι «που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα», τόνισε.

Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και «καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους».

Για στοχοποίηση της ελευθερίας της άποψης και της ενημέρωσης, από «περίεργα κέντρα» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης.
«Η δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με περισσότερο σθένος, να προστατεύσει την ελευθεροτυπία, να αντιμετωπίσει με μαζικούς δημιουργικούς, πολύμορφους αγώνες τη φτώχεια και την ανισότητα που φέρνουν τα Μνημόνια ακυρώνοντας τις προκλήσεις των κάθε λογής σκοτεινών παράκεντρων της εξουσίας», δήλωσε.


«Η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερους δέκα αλήτες - πασίγνωστους στις Αρχές - να βάζουν γκαζάκια για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχετικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και προσθέτει: «Η αριστερή τρομοκρατία και οι παράνομες καταλήψεις είναι προβλήματα που λύνονται εντός ολίγων ωρών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση».

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου