Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σταθερή η υγεία του Τσάβες, δηλώνει υπουργός της κυβέρνησης


Η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που νοσηλεύεται από τις 11 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Κούβας, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει, κρίνεται "ιατρικά σταθερή". Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών Ερνέστο Βιλέγκας.
Η τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Καράκας που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου ανέφερε ότι ο 58χρονος Τσάβες, υπέστη «αναπνευστική ανεπάρκεια» μετά από «σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων».
Το καθεστώς του Ούγκο Τσάβες κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας να διαδηλώσουν στο
Καράκας την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί επισήμως η ορκωμοσία του νικητή των εκλογών, για τη νέα προεδρική θητεία
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δέχεται σοβαρή κριτική για τις προθέσεις της, στην πιθανότερη περίπτωση ο Τσάβες να μην βρίσκεται στο Καράκας την ημέρα της ορκωμοσίας Η Εκκλησία της Βενεζουέλας έκρινε "ηθικά απαράδεκτο" να παραβιάζεται το Σύνταγμα "για την επίτευξη ενός πολιτικού στόχου", σε σχόλιο της σχετικά με τη διαμάχη γύρω από την ορκωμοσία του προέδρου Ούγκο Τσάβες για τη νέα του θητεία.
Την Κυριακή, ο κύριος αντίπαλος του Τσάβες, ο Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των προθέσεων της κυβέρνησης. Ωστόσο κανείς από το αντιπολιτευόμενο κόμμα δεν καθόρισε ημερομηνία ή τόπο για την εκδήλωση διαμαρτυρίας.
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου