Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

πΓΔΜ: Διαδήλωση κατά των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ


pgdmΠερισσότεροι από 10.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν σήμερα στα Σκόπια, καταγγέλλοντας «τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Η «Πορεία για την Αλήθεια», όπως αποκάλεσαν τη διαδήλωση, ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού «Σίτελ», πέρασε μπροστά από τα κτίρια της κυβέρνησης και της Βουλής και κατέληξε μπροστά από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης της ΠΓΔΜ (MRTV).

Ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι υποστήριξε ότι τα δύο αναφερόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν μετατραπεί «σε όργανα
προπαγάνδας του καθεστώτος του Νίκολα Γκρούεφσκι και επιχειρούν πλύση εγκεφάλου του κόσμου».

Ο αρχηγός του SDSM επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα και ανήγγειλε συνέχιση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι o αντιπολιτευόμενος συνασπισμός υπό το SDSM του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι αποχώρησε από τη Βουλή μετά τα επεισόδια εντός και εκτός του Κοινοβουλίου στις 24 Δεκεμβρίου και ξεκίνησε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τόσο στα Σκόπια όσο και σε άλλες πόλεις της ΠΓΔΜ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ και η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στη χώρα, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, κάλεσαν την αντιπολίτευση να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και προέτρεψαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου και τη διαμόρφωση συνθηκών για αποτελεσματική και διαφανή λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου