Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αντιδρά ο Μουφτής Κομοτηνής στην Τροπολογία για τους ιεροδιδασκάλους

Φωτογραφία για Αντιδρά ο Μουφτής Κομοτηνής στην Τροπολογία για τους ιμάμηδες; Ανοίγει και θέμα εκλογής !
 Με σκεπτικισμό, τουλάχιστον, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει την τροπολογία για τους ιμάμηδες ο διορισμένος Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί.
Σε άρθρο του Συμέων Σολταρίδη που αντλεί υλικό από δηλώσεις του Μουφτή Κομοτηνής στην εφημερίδα birlik, ο Μέτσο Τζεμαλή εμφανίζεται, καταρχήν επιφυλακτικός, και σε δεύτερο βαθμό αντιτίθεται.
Αφού επισημαίνει ότι δεν ρωτήθηκε ο ίδιος αλλά ενημερώθηκε απλώς για την κατάθεσή της, σημειώνει Πρέπει να δω , με βάση τον ψηφισθέντα νόμο η τελική απόφαση σε ποιανού χέρια βρίσκεται; Η τελική απόφαση θα είναι δική μου
; Θα διορίζουν αυτοί ;».
Ο νόμιμος Μουφτής –που είχε αντιταχθεί και στο νόμο του 2007- αντιδρά γιατί με την τροπολογία παρακάμπεται ο δικός του ρόλος και η επιλογή των ιεροδιδασκάλων θα γίνεται απευθείας από τον Υπουργό, καταργώντας το θεσμό του διοριστηρίου που ισχύει από το 1920 « Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη. Θα μπει όμως μία τάξη. Αν χρειαστεί ακόμη και στην περίπτωση που θα χάσω το αξίωμα μου αν δεν υπογράψω την απόφαση, παίρνω το παλτό μου και φεύγω».
 
Ανοίγει θέμα εκλογής !
Παράλληλα με την επισήμανση ότι αφαιρεί αρμοδιότητες του θεσμού του διορισμένου μουφτή, θέτει προβληματισμούς γενικότερα για το ζήτημα της εκλογής και επισημαίνει – χωρίς να θέτει εαυτόν στον επίκεντρο – ότι πρέπει τα ζητήματα της μειονότητας να τα λύνει η μειονότητα στο εσωτερικό της και ότι είναι ανάγκη οι φορείς της να εκφράσουν εναιαία άποψη και να ζητήσουν επίλυση του μουφτειακού ζητήματα ακόμη και με εκλογή !
xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου