Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Πάγκαλος: Ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεύθυνοι σε επικίνδυνο και εγκληματικό βαθμό

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Θόδωρος Πάγκαλος με αφορμή και την κλιμάκωση της βίας. 

“Αυτοί που κάνουν τις επιθέσεις είναι γόνοι καλών οικογενειών, στη μεγάλη τους πλειοψηφία” δήλωσε στον “Βήμαfm”. “Έχει επιβεβαιωθεί παντού. Και στους «Πυρήνες της Φωτιάς», από τις συλλήψεις και τις δικογραφίες. 

Εκεί φαίνεται η προέλευση και η κοινωνική αναφορά των οικογενειών. Αλλά όχι όλων. 

Ο κ. Τσίπρας είναι παιδί εύπορης οικογένειας. Άρα, δεν είναι λαϊκός. Πώς θα είσαι λαϊκός με χρήματα; Όταν λέμε λαϊκός, εννοούμε παιδί που έχει ανάγκη το μεροκάματο. Παιδί της εργατιάς, της αγροτιάς.
 
Δεν υπερασπίζομαι ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή ο κ. Τσίπρας είναι ενσυνείδητα τρομοκράτες.  

Θεωρώ ότι κάπου είναι ανεύθυνοι. Είναι σε επικίνδυνο και εγκληματικό βαθμό ανεύθυνοι.

Για τη συνάντηση Τσίπρα- Σόϊμπλε είπε: 

“Δηλαδή, με τι μούτρα πήγε στον Σόιμπλε; Εδώ είχε πει επανειλημμένα το κόμμα του και ο ίδιος ότι όσοι συνεργάζονται με τους Ευρωπαίους και προωθούν την πολιτική του μνημονίου είναι «Τσολάκογλου», δηλαδή δοσίλογοι της κατοχής. 

Μα, αν κάποιος είναι «Τσολάκογλου» στην Ελλάδα, τότε ο Σόιμπλε είναι ο Χίτλερ! 

Ρεζιλίκια και ξεφτίλα είναι αυτά. Εγώ, αν είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, θα αισθανόμουν την ντροπή να με κατακλύζει.

Για το νέο φορολογικό και τον κ. Στουρνάρα: 

“Για τις θαλαμηγούς εκφράζω την ανησυχία μου, γιατί άκουσα ότι πέρασε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Εγώ λέω ότι το υπουργείο δεν είναι ο κατάλληλος θεσμός της ελληνικής Πολιτείας για να επιβάλλει και να εφαρμόσει στην έκταση και με την προσοχή που χρειάζεται έναν τέτοιου είδους φόρο. Είμαι φανατικός οπαδός της κατάργησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Ενθουσιάστηκα όταν το κατάργησα, στεναχωρήθηκα όταν το ξαναέφτιαξαν. Αυτά τα περί ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας είναι μπαρούφες. Έχουμε εφοπλιστές, δεν έχουμε ναυτιλία. Έπρεπε να το κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Είναι η δουλειά του να βάζει φόρους.”

Για το πετρέλαιο: 

“Το μεγάλο θέμα όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα είναι το λαθρεμπόριο. Έχουν γίνει περιουσίες, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο προσκήνιο της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής και δίνουν κατευθύνσεις, πολιτιστικές και άλλες. Η εξαφάνιση του λαθρεμπορίου είναι πολύ σημαντικός στόχος, αν το πετύχουν με αυτή τη ρύθμιση. Είμαι υπέρ.

Για τα ακίνητα έκανε γκάφα ο υπουργός Οικονομικών. 

Πράγματι είναι δικαιότερο να φορολογείς κάποιον που έχει ακίνητα, παρά κάποιον που δεν έχει. Γιατί αυτός που δεν έχει, συνήθως ζει πιο φτωχικά, πληρώνει νοίκι. Υπάρχει, όμως, και αυτός που δεν έχει ακίνητα, γιατί τοποθετεί αλλού τα χρήματά του, πιο έξυπνα, σε μετοχές, σε hedge funds. Αν δεν μπορεί να φορολογήσει αυτούς, είναι αδικία. 

Ένας άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει ένα σπιτάκι και μένει, είναι άδικο να πληρώνει τόσους φόρους. Πρέπει να προσέξουμε, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα μικρο-ιδιοκτητών. 

Εγώ θα έδινα μια συμβουλή στον κ. Στουρνάρα. Κατά την άποψή μου, είναι λαμπρός υπουργός Οικονομικών και θα μείνει στην ιστορία. 

Αλλά όχι τόσες πολλές συνεντεύξεις. 

Όχι στην κυρία Στάη, η οποία είναι παγίδα, και όποιος πέσει στην παγίδα των γαλάζιων και υπέροχων ματιών της, αφήνει μερικά από τα φτερά του.




http://www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου