Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου σχεδιάζει η Τουρκία θα υπερβεί τα 7 δισεκ. ευρώ το κόστος κατασκευής


Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου σχεδιάζει η Τουρκία

Ένα αεροδρόμιο που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Κωνσταντινούπολη η Τουρκία. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο αφορά ένα αεροδρόμιο ικανό να διαχειρίζεται 150 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ το κόστος του προγράμματος κατασκευής του αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 7 δισεκ. ευρώ.
Ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την κατασκευή του αεροδρομίου, το οποίο θα είναι το
τρίτο της Κωνσταντινούπολης και θα έχει συνολικά έξι διαδρόμους, είναι η 3η Μαΐου. Δεν είναι σαφές πότε θα κατακυρωθεί το συμβόλαιο.
Η κατασκευή θα γίνει σε τέσσερα στάδια και στο πρώτο στάδιο το αεροδρόμιο θα έχει δυνατότητα διαχείρισης 90 εκατ. επιβατών, δήλωσε ο Γιλντιρίμ.
"Η τελική ετήσια δυνατότητα του αεροδρομίου θα είναι 150 εκατ. επιβάτες. Το πρώτο στάδιο θα είναι λειτουργικό το 2017", πρόσθεσε.
Η πρόσκληση για το διαγωνισμό θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι τουρκικές εταιρείες TAV και Limak είναι μεταξύ αυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το διαγωνισμό.
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου