Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών ζήτησε το ΣΔΟΕ


 Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Την ίδια στιγμή ερευνώνται από το ΣΔΟΕ 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή
εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 εισαγγελικές παραγγελίες.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ΣΔΟΕ δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα στοιχεία για τα αποτελέσματα των εκτεταμένων ελέγχων στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια, που πραγματοποίησε  κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Πρόκειται για 3.262 ελέγχους οι οποίοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, συνέβαλαν ώστε να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το ποσοστό της παραβατικότητας.
ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου