Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Πως ο Βενιζέλος του 5% μπορεί να κάνει τη ΝΔ “δεξιά παρένθεση”


Όταν κάνουμε προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση για το ποιο είναι το σύστημα που κυβερνά αυτό τον τόπο, δεν το κάνουμε γιατί θέλουμε σώνει και καλά να τα βάζουμε με «εχθρούς» και κυρίως με φίλους. Ο μόνος λόγος που επικρίνουμε την αδιαφορία, την αβελτηρία ή ακόμη και την αφασία της κυβέρνησης σε φαινόμενα που δεν έπρεπε να υπάρχουν είναι για το καλό της χώρας.
Έχουμε γράψει ότι είναι αδιανόητο η ΝΔ να είναι το ισχυρό κόμμα στην κοινωνία και ο Σαμαράς η μόνη πολιτική προσωπικότητα αυτή τη στιγμή που εγγυάται το μέλλον της πατρίδας, αλλά να… κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.
Αν στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να παραχωρήσουν την εξουσία στους Πασόκους με γεια τους με χαρά τους. Θα πρέπει, όμως, να δικαιολογήσουν σ’ αυτούς που την ψήφισαν (και σε όσους δεν την ψήφισαν εννοείται) πώς είναι δυνατόν να αφήνεις ένα σύστημα καταδικασμένο από την κοινωνία να
κάνει κουμάντο.
Σε καίριες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό βρίσκονται Πασόκοι, και κυρίως άνθρωποι του Βενιζέλου. Στην ΕΡΤ που θα μπορούσε να είναι κύτταρο αντίστασης στα ξεπουλημένα ΜΜΕ, κουμάντο κάνει ο Βενιζέλος. Βγάζει φιρμάνια και προσλαμβάνει δημοσιογράφους της δικής του επιλογής με μισθό 3.500 ευρώ τον μήνα (ναι σωστά διαβάσατε) την ώρα που το Μαξίμου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Για να μην πούμε για τους αρμοδίους της κυβέρνησης που μαθαίνουν τις προσλήψεις ή τις τοποθετήσεις κρατικών αξιωματούχων από τις εφημερίδες.
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί, κάποιο… μυστικό σχέδιο θα υπάρχει για να κάνει κουμάντο το ΠΑΣΟΚ του 5%. Κι αν αυτό το δέχονται στο Μαξίμου εμείς τι να πούμε; Αν κάποιοι αποφάσισαν να διασώσουν το Βενιζέλο θέτοντας σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας, χαλάλι τους.
Ο ελληνικός λαός που έχει καταδικάσει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα, περιμένει την αναγέννηση των πολιτικών. Νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, όχι ίντριγκες και καμαρίλες, όχι διαπλοκή με τους επιχειρηματίες και τα media.
Πώς όμως να γίνει κάτι τέτοιο όταν ο «υπέρ πάντων αγώνας» αντί να δίνεται για τη διάσωση της χώρας, δίνεται για τη διάσωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ – Βενιζέλου;
Και για να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα, αλλά χωρίς να παρεξηγηθούμε: Μέχρι που είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση (και ειδικά η ΝΔ) να φτάσει προκειμένου να διατηρήσει την κυβερνητική συνοχή; Αν π.χ. στην πορεία και τις έρευνες της προανακριτικής επιτροπής βγουν στο φως οι σκελετοί του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει; Θα τους κρύψει πίσω από τα φθαρμένα κουστούμια της μεταπολίτευσης; ;
Θα συνεχίσει για παράδειγμα να στηρίζει την «αθωότητα» του Ευ. Βενιζέλου κάτω από το φόβο της κατάρρευσης της κυβέρνησης; Και πώς είναι δυνατόν να ζει όλη η χώρα υπό αυτό το φόβο, μη θιγεί δηλαδή το «πράσινο σκουλήκι» που κατατρώει την κυβέρνηση;
Την περίοδο του «βρόμικου ’89» που η κάθαρση έμεινε στη μέση, ο κόσμος έμεινε με την αίσθηση πως υπήρξε μια πολιτική συναλλαγή. Του Μητσοτάκη (περαστικά του μιας και είναι στο νοσοκομείο) και του Ανδρέα Παπανδρέου. Έτσι, το Ειδικό Δικαστήριο πέρασε στην ιστορία σαν φαρσοκωμωδία. Λέτε κάποιοι να μην έβαλαν μυαλό και να προσπαθήσουν να στήσουν πάλι ένα Ειδικό Δικαστήριο με «Ιφιγένειες» και με τους πιθανούς πραγματικούς ενόχους να κοιτάζουν από την τηλεόραση;
Το έχουμε ξαναγράψει: Είναι μια ευκαιρία για πολιτική κάθαρση, δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και δεν εννοούμε μόνο να καταδικαστούν οι Πασόκοι και να τη γλιτώσουν οι άλλοι. Όποιος έφταιξε, όποιος πλήγωσε τον ελληνικό λαό, όποιος εμπλέκεται σε λίστες, διαπλοκή και βρόμικο παρασκήνιο να δικαστεί, τόσο στα δικαστήρια όσο και στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Πράσινος, γαλάζιος ή κόκκινος. Αλλιώς η χώρα δε θα πάει μπροστά, δε θα τραβήξει το δρόμο της προς την ανάκαμψη και τα πολιτικά «βαρίδια» θα την γυρίσουν πίσω.
Αν κάποιοι λοιπόν στην κυβέρνηση επιθυμούν μια αλλαγή πορείας δε θα πρέπει να αφήνουν φαινόμενα που πλήγωσαν στο παρελθόν να διαιωνίζονται. Και δε μπορεί το ΠΑΣΟΚ που στην ουσία δεν υπάρχει (κυρίως στη λαϊκή συνείδηση) να παίζει σε θέση… σέντερ φορ και οι υπόλοιποι να τρέχουν να μαζέψουν τα γκολ.
Οι πολίτες δεν είναι καθόλου ανόητοι, έχουν γνώση τι συμβαίνει και πρέπει στη ΝΔ να καταλάβουν ότι η βάση της κοινωνίας βράζει όταν βλέπει τι συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Προκειμένου λοιπόν να μην έχουμε πάλι μια «δεξιά παρένθεση» και προτού κάνει ντου ο Τσίπρας, ας πάρουν τα μέτρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου