Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Γκάφα Νο2 με τους κληρικούς



Αντί να μαζέψει τη μεγαλειώδη γκάφα του βουλευτή του Τάσου Κουράκη, ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί φόρος για να πληρώνονται οι κληρικοί και να γίνουν οι εκκλησίες πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε το λάθος με νέο λάθος. Αποτέλεσμα η γκάφα του ενός να γίνει του όλου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Χθες με ανακοίνωσή του όχι απλώς κάλυψε την «προσωπική» άποψη του Τομεάρχη Παιδείας του κόμματός του, αλλά χρησιμοποίησε ως άλλοθι τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που έχει ισοπεδώσει με τις εμμονές του και τις εντολές της τρόικας τους Ελληνες χαρακτηρίζοντάς τον... συνοδοιπόρο των απόψεών του! Κάτι που επιχείρησε να διαψεύσει -προσχηματικά βέβαια- ο υπουργός Οικονομικών με ανακοίνωσή του.

Τελικά, η Κουμουνδούρου συνεχίζει να πατά «νάρκες» που έχουν διασπείρει οι συνιστώσες του. Στην κόντρα παρενέβησαν χθες τα κόμματα, τα οποία, με εξαίρεση τον Β. Οικονόμου της ΔΗΜ.ΑΡ., που με δήλωσή του υποστήριξε ότι μία από τις προτάσεις της ήταν ο περιορισμός της μισθοδοσίας των
κληρικών, καταδίκασαν τις απόψεις Κουράκη. Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αντεπιτεθεί με ανακοίνωσή του, στην οποία, αφού επιτίθεται στη Ν.Δ. μεταξύ άλλων ισχυρίζεται: «Η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσου Κουράκη στο συνέδριο “Εκκλησία και Αριστερά” δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠΟΙΚ κ. Στουρνάρα όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες». Αμεση ήταν η αντίδραση τόσο του κ. Στουρνάρα όσο και της Ν.Δ. Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρεί να τον εμπλέξει διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του, όπως προκύπτει από τη μοναδική αναφορά που έχει κάνει για το θέμα ο κ. Στουρνάρας και μάλιστα οκτώ μήνες προτού γίνει υπουργός (άρα είναι εντυπωσιακό αυτό που χρεώνεται στον κ. Στουρνάρα ότι υιοθέτησε πρόταση -που ειπώθηκε σήμερα- πριν από μερικούς μήνες!). Οπως προκύπτει και από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο υπουργός στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με την τότε ιδιότητά του ως γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή “Πρωταγωνιστές”, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα». Η Ν.Δ., από τη μεριά της, επανέρχεται τονίζοντας ότι «ο κ. Κουράκης τυγχάνει τομεάρχης Παιδείας, οπότε οι δρόμοι για τον κ. Τσίπρα είναι δύο: Ή τον απομακρύνει από τη θέση του ή δηλώνει ευθέως ότι υιοθετεί πλήρως τα λεγόμενα του τομεάρχη του. Και κάτι ακόμα: Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό αυτοί που μανιωδώς πολέμησαν την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες των Ελλήνων να ζητούν τώρα μετ’ επιτάσεως το θρήσκευμα να προσδιορίζεται στη φορολογική δήλωση». Το ΠΑΣΟΚ, από τη μεριά του, «αδειάζει» και εκείνο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Το πρώτο και βασικό μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο εφημεριακός Κλήρος δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως ανησυχία για τη μισθοδοσία του».

Εντονη ήταν η αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη. Με ανακοίνωσή του το κόμμα κάνει λόγο για «ασέβεια» του κ. Κουράκη, κρίνοντας ότι υπερέβη τα εσκαμμένα. «Να πληρώνουν οι συριζαίοι τον παχυλό βουλευτικό μισθό του Κουράκη και τα εκατομμύρια της επιχορήγησης που εισπράττει το κόμμα τους» απαντά η Χρυσή Αυγή στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου