Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Περισσότεροι οι Παλαιστίνιοι των Εβραίων το 2020


Έκθεση της Παλαιστινιακής Στατιστικής Υπηρεσίας
Ο αριθμός των Παλαιστίνιων αράβων και των εβραίων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα εδάφη θα είναι ίσος ως το 2016, αλλά ο αριθμός των πρώτων θα ξεπεράσει εκείνον των δεύτερων ως το 2020, σύμφωνα με έκθεση της Παλαιστινιακής Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας (PCBS) η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα.

Στην έκθεση αυτή διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ο αριθμός των Παλαιστίνιων, συμπεριλαμβανομένης της διασποράς, ανέρχεται σήμερα σε 11,6 εκατομμύρια, εκ των οποίων 4,4 εκατ. ζουν στην Δυτική Όχθη, στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ,
ενώ 1,4 εκατ. ζει εντός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την PCBS, ο αριθμός των Παλαιστίνιων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα εκτιμάται ότι ανέρχεται σήμερα σε 5,8 εκατ., και ο αριθμός των εβραίων σε 6 εκατ.

Κατά την έκθεση, ο αριθμός των Παλαιστίνιων και των Εβραίων θα είναι περί τα 6,5 εκατ. ως τα τέλη του 2016.

Πάντως, με τη γεννητικότητα των Παλαιστίνιων εντός του Ισραήλ στις 3,3 γεννήσεις και 4,4 εκατ. πολίτες στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, έναντι ενός ρυθμού που φθάνει περίπου τις 3 γεννήσεις μεταξύ των Εβραίων, ο αριθμός των Παλαιστίνιων θα ξεπεράσει αυτόν των Εβραίων ως το 2020, όταν οι Παλαιστίνιοι αναμένεται να φθάσουν τα 7,2 εκατ. και οι Εβραίοι τα 6,9 εκατ. πολίτες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εθνική στατιστική υπηρεσία, ο πληθυσμός του Ισραήλ στα τέλη του 2012 υπολογίζεται σε σχεδόν 8 εκατ., εκ των οποίων 5,9 εκατ. είναι Εβραίοι, 1,4 εκατ. Άραβες, και οι υπόλοιποι Χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές και εθνικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου