Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«Οι επενδυτές θα επιστρέψουν το 2013 στην Ελλάδα»


Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές νωρίτερα από ό,τι αναμένουν πολλοί παρατηρητές, προβλέπει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, θέτοντας, ωστόσο γι αυτό, ως προϋποθέσεις την «περαιτέρω ισχυροποίηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και την εκδήλωση της απαραίτητης αλληλεγγύης εκ μέρους της ευρωζώνης και του ΔΝΤ». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Νταλάρα διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι επενδυτές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα εντός του 2013 και μάλιστα «όχι μόνον για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, αλλά και για
επενδύσεις στην πραγματική οικονομία».
Για τον λόγο αυτόν πρέπει, όπως λέει, να επιτευχθεί άμεσα πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις.

Για δε τη φορολογική μεταρρύθμιση, σημειώνει ότι «είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση επενδύσεων», όπως και «η πιστή εφαρμογή των δημοσιονομικών δεσμεύσεων».
Ο γενικός διευθυντής του IIF, του οποίου η θητεία λήγει την 1η Φεβρουαρίου, ύστερα από παραμονή 20 χρόνων στο τιμόνι του οργανισμού, σημειώνει ακόμη πως αξιολογεί ως «μέγα λάθος» την απόφαση που έλαβαν Μέρκελ και Σαρκοζί τον Οκτώβριο του 2010 στη Ντοβίλ για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην ελληνική διάσωση, γεγονός που «οδήγησε σε τεράστιες πιέσεις τις αγορές κρατικού χρέους».
Τέλος, ο κ. Νταλάρα δηλώνει πως διαπιστώνει «αλλαγή κουλτούρας των Ελλήνων πολιτικών».
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου