Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Εξετάσεις Μηχανικών απο ΤΕΕ για χορήγηση Αδειας Ασκησης Επαγγέλματος 2013


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΕTO TEE με προκηρυξη του ανακοινώνει τις Μηχανικών 2013 για τη “Χορήγηση ΄Αδειας ΄Ασκησης Επαγγέλματος
Οι εξετάσεις αφορούν τους Διπλωματούχους Μηχανικούς των Ανωτάτων Σχολών ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και των Ισοτίμων Σχολών ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ” για τις ειδικότητες:
 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ - ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 ΝΑΥΠΗΓΩΝ ή ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Α. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ των Μηχανικών είναι προφορικές και θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εντός είκοσι (20) ημερών, μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των δικαιολογητικών, στα Γραφεία του TEE (ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΒΟΛΟ και ΧΑΝΙΑ) για τους αποφοίτους του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ενώ για τους αποφοίτους του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ αποκλειστικά μόνο στην ΑΘΗΝΑ.
Β. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ δικαιούνται να επιλέξουν το αντικείμενο της εξέτασής τους, το οποίο μπορεί να είναι:
 είτε με βάση τη διπλωματική τους εργασία
 είτε με βάση τρεις από τις πέντε ενότητες για κάθε ειδικότητα Αναλυτικότερα:
 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
Η εξέταση με βάση τη διπλωματική εργασία, θα αφορά το γνωστικό περιεχόμενο της διπλωματικής, σε συνδυασμό με την ειδικότητα του εξεταζόμενου. Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ δύναται να κρίνει εάν το γνωστικό αντικείμενο επαρκεί ή πρέπει να επεκταθεί σε γενικότερες ερωτήσεις για την πιστοποίηση των ικανοτήτων του υποψηφίου. Οι ερωτήσεις στο βαθμό που αυτό είναι κάθε φορά εφικτό, θα προσανατολίζονται σε λύσεις προβλημάτων του Ελληνικού χώρου.
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εν λόγω εξετάσεις, πρέπει να υποβάλλουν στο ΤΕΕ αίτηση με τα ακόλουθα δικαιολογητικά, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, μέχρι 28 Ιανουαρίου 2013 (ώρες κατάθεσης δικαιολογητικών 9:00-13:00).
1. Αίτηση συμμετοχής, στην οποία απαραίτητα θα αναφέρεται το αντικείμενο της εξέτασης στο οποίο επιθυμεί ο υποψήφιος να εξετασθεί (υπάρχει ειδικό έντυπο αιτήσεως στο ΤΕΕ και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ: www.tee.gr).
Οι υποψήφιοι που απουσίασαν σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο, πρέπει να καταθέσουν νέα αίτηση, ενώ όσοι απέτυχαν πρέπει να καταθέσουν νέα αίτηση και να καταβάλλουν στα Ταμεία
του ΤΕΕ το παράβολο συμμετοχής για τις εξετάσεις, αξίας 29,35 €, στο οποίο προστίθεται χαρτόσημο 2,4%
ολη η προκήρυξη του ΤΕΕ για Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος σε Διπλωματούχους Μηχανικούς εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου