Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ολυμπιακός- ΑΟΚ 2-0: Λύγισε στο Β` μέρος


Ολυμπιακός- ΑΟΚ 2-0: Λύγισε στο Β` μέρος

Ο ΑΟΚ στάθηκε με αξιοπρέπεια το βράδυ απέναντι στον Ολυμπιακό. Με καλή αμυντική τακτική κράτησε για 45` λεπτά το 0-0 ενώ στην επανάληψη πάλεψε με 10 παίκτες για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν έγινε σάκος του μποξ, όπως πολλοί θα περιμένανε. Μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει γκολ με τον Ντος Σάντος. Το τελικό σκορ δεν αφήνει ελπίδες πρόκρισης αλλά σίγουρα η εμφάνιση του ΑΟΚ, άφησε υποσχέσεις για το πρωτάθλημα. Εκεί όπου την Κυριακή, υπάρχει το δύσκολο παιχνίδι στη Λάρισα.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος επιφύλαξε εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Ο Σουλογάνης ξεκίνησε στη θέση του τερματοφύλακα, δεξιά στην άμυνα ο Παγώνης, αριστερά ο Καλαγκάνης. Δύο στόπερ ο Τριποτσέρης και ο Μαραγκός. Δυο αμυντικοί μέσοι ο Κοτίτσας με τον Αναστασόπουλο. Στα πλάγια δεξιά ο Κούτεφ και στα αριστερά ο Γελαδάρης. Μπροστά ο Εν Ντιαγιέ και λίγο πιο πίσω ο Πλιάγκας, που
πήγαινε και στα πλάγια με τον Γελαδάρη να κλείνει προς τα μέσα. Ο ΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να κλείσει τους χώρους ενώ ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή. Από την άλλη ο Ζαρντίμ χρησιμοποίησε μια ενδεκάδα μείγμα βασικών και αναπληρωματικών. Μήτρογλου και Τζεμπούρ στην επίθεση με Πίνο ελεύθερο στον άξονα. Ουσιαστικά ο ΑΟΚ δεν κινδύνεψε στα πρώτα 30` λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν προβλεπόμενος και η άμυνα του ΑΟΚ καλά οργανωμένη. Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΑΟΚ κράτησε εύκολα το 0-0. Δε χάθηκε ούτε μια κλασσική ευκαιρία από τους γηπεδούχους. Μάλιστα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποδοκίμασαν τους παίκτες για τη φτωχή τους εμφάνιση. Στην επανάληψη ο Αμπντούν ήταν η πρώτη αλλαγή του Ζαρντίμ και για πρώτη φορά έπαιξε αντίπαλος στην ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα. Το γκολ του Ολυμπιακού στο 58`, ήταν κρύο. Από στημένη φάση και κεφαλιά, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Από την άλλη ο Μπρατσιάνη ήταν η πρώτη κίνηση του Νίκου Παπαδόπουλου από τον πάγκο, στη θέση του Κούτεφ. Ο Παπαπέτρου έβαλε το χεράκι του μετά το 1-0, με μια εντελώς άδικη αποβολή του Πλιάγκα. Παρά το γεγονός ότι ο ΑΟΚ έπαιξε με 10 παίκτες για περίπου 35` λεπτά, στάθηκε καλά. Ήταν δύσκολο να απειλήσει στην επίθεση. Ο Τζεμπούρ έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 72`. Ο Ντος Σάντος τη μεγάλη ευκαιρία του ΑΟΚ, στο 79`. Ο Φέισα τελείωσε το ματς, λίγο αργότερα.
Το φιλμ του αγώνα
8` Σουτ Πίνο η μπάλα περνάει λίγο άουτ
12` Φάουλ Γκρέκο απειλεί τον Σουλογάνη
31` Σουτ Φέισα, η μπάλα άουτ
38` Φάουλ Πίνο η μπάλα βρίσκει το κεφάλι αμυντικού και καταλήγει κόρνερ
53` Σουτ Τζεμπούρ, μπλοκάρει ο Σουλογάνης
59` Φάουλ Γκρέκο, κεφαλιά του Παπάζογλου το 1-0
72` Σε κενή εστία ο Τζεμπούρ σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι από πάσα του Μήτρογλου
81` Σουτ Φέισα έξω από την περιοχή το 2-0
79` Η μεγάλη φάση για την Καβάλα. Ο Ντος Σάντος μόνος του δε μπόρεσε να κερδίσει τον Μέγερι. Θα μπορούσε να είχε γίνει το 1-1.
Ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Πλιάγκα(2η κίτρινη στο 62`), Κοτίτσα, Γελαδάρη.
Γενικά και σ` ένα τέτοιο ματς, η διαιτησία ήταν προστατευτική για τον Ολυμπιακό. Με λάθη εις βάρος του ΑΟΚ και οι δυο βοηθοί. Λάθος υποδείξεις σε οφσάιντ, ακόμη σε καθαρά κόρνερ που δόθηκαν άουτ.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων
Ολυμπιακός: Μέγερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Ζαραδούκας, Παπάζογλου, Τζεμπούρ, Μήτρογλου, Φέισα, Πίνο, Γκρέκο, Φετφατζίδης.
Αλλαγές
56` Αμπντούν στη θέση του Πίνο
60 ` Πάντελιτς στη θέση του Φετφατζίδη
73` Βλαχοδήμος στη θέση του Τζεμπούρ
ΑΟΚ: Σουλογάνης, Παγώνης, Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Κοτίτσας, Αναστασόπουλος, Κούτεφ, Πλιάγκας, Εν Ντιαγιέ, Γελαδάρης.
Αλλαγές
60` Μπρατσιάνη στη θέση του Κούτεφ
67` Ντος Σάντος στη θέση του Εν Ντιαγιέ
85` Χλωρός στη θέση του Γελαδάρη
Τ. Π
 proininews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου